Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Speelronde 2 van dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi is weer achter de rug. Voor elk der 63 teams was het van belang om zo goed mogelijk te scoren; de resultaten van speelronde 2 waren immers bepalend voor de plaatsing in 1 der 5 finalegroepen.

4 teams hadden zich in speelronde 1 al geplaatst voor de hoogste finalegroep: de Remmerswaal finalegroep. Deze 4 teams streden nu onderling om de Nedro Trade & Consultancy supercup.
Team Ut Twedde 2.0 met Nico de Hoon en invaller Wesley van Mook wonnen die supercup.
In de hoogste finalegroep is plaats voor 12 teams: de nummers 1 tot en met 9 van vorig jaar staan ook dit jaar in die hoogste finalegroep, en dat zijn De Lange Noppekes (Mathieu Verdeyen, Robert Huijbregts en Wim Bloemer), De Postmaatjes (Cyril Postma en Geertje van Gaans), TD De Velletjes (Johan van Batenburg, Mike Couwenbergh en Stefan Doosjen), Nedro De Pin Pongers (Eelco Ligtenberg en Albert de Jong), MTTCW (Tom van Doorn en Walter van Gils), Drop en Drover (Peter Snoys en Thierry Melissen), Blues Brothers (Joery Hemelaar en Arno de Legé), Nog Langer Bij Mekaar (Fred van Crugten en Ad Voorbraak), De RAMmelaars (Jan Maas, Adrie Aarts en Jac Rosenboom). 2 nieuwe teams hebben zich geplaatst: naast het eerder genoemde Ut Twedde 2.0 ook team De Knikkende Knietjes met Wouter van Eekelen en Nick Broos. Terug na een jaartje afwezigheid: De Leurse Turfkes (Gerard Fransen en Mari Aartsen).
Ook in finalegroep B gaan 12 teams de onderlinge strijd aan. Elk team heeft evenveel kansen, maar door kenners worden de volgende teams getipt als titel-kandidaten: Prinsenbeek Eagles (Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet) en Geen Idee (Peter van Dissel en Christ Rops). De overige 10 teams mogen absoluut niet onderschat worden; zij hebben immers samen ook 39 teams achter zich gelaten.
De Financial Shop Hypotheken wisseltrofee is de hoofdprijs in finalegroep C. In principe zijn alle 12 teams titel-kandidaat, maar door “kenners” worden de teams Withagen (vader Wout en zoon Edwin Withagen), G.R Limiterd Edition III (Gertjan Wesselingh en Rody Hulleman), De Twisters (Marc Bulthé) en De Pietertjes (Jan van Zundert en Hans Verdult) behoorlijk wat kansen toebedicht.
In finalegroep D is de Stultiens Assurantien wisseltrofee het hoogst haalbare voor de 15 teams die in deze finalegroep zijn terecht gekomen. Hier mogen de volgende 5 teams zeker getipt worden: Moes Boys (Hans Mossel en Jan van der Stap), De AAdjes (Adrie Buijs en Ad Kop), Tornado 1 (Cor Snijders en Peter Withagen), The Travel Boys (Rob Kraus en Jan Paul Niesert) en Mengelmoes (Wil Rens en Ria van Meer).
De strijd in finalgroep E zal vast zo spannend zijn als in de hogere finalegroepen. De organisatie verwacht dat de volgende teams hoog zullen eindigen: Topscores (Theo Laarhoven en Cees Scheepers), Tornado 2 (Gerard Verkuijl en Ton Reurling) en Wip Hem Er Over (Alexander Blikslager en Pleun Dedert).
In de Diamantbier-duocup-light speelt men per speelavond minder wedstrijden, en is daardoor meer geschikt niet alleen voor de oudere spelers, maar ook voor de jongeren die op een doordeweekse speelavond toch redelijk op tijd weer thuis kunnen zijn. Op dit moment staan er 12 teams ingeschreven in de duocup-light, maar daar kunnen nog steeds teams bijkomen. Inschrijven is mogelijk via www.duocup.nl
De teams die hoogstwaarschjijnlijk om de light-eer gaan strijden zijn DeMo (Cor Dedert en René Mouwen), Mol&Go! (Hans Mol en Erik Mol) en Harella (Marielle de Bie en Gert Elst). [l]