De nieuwe hofchauffeur van Tullepetaonestad is Hessel van der Wolf. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
De nieuwe hofchauffeur van Tullepetaonestad is Hessel van der Wolf. FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: Rene Bruijnincx

Hessel van der Wolf is de nieuwe Hofchauffeur

ROOSENDAAL - Oogeid Markus I, Narreke Malou en Sjampetter Rinus worden dit jaar door een nieuwe Hofchauffeur naar de diverse plekken van bestemming gereden. Zijn naam Is Hessel van der Wolf. Niet voor iedereen een bekend gezicht, maar al wel meer dan 10 jaar als buitenlid betrokken bij de optocht.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Op 11 november werd hij aan de feestende meute voorgesteld en vanuit zijn functie tevens geïnstalleerd als kwakkelboer. In de nabijheid van de hoogwaardigheidsbekleders van het Tullepetaonse Carnaval zal hij de komende tijd zeker een van de bekendere blauwe kieldragers van de Boerenraad worden.

Kennismaking

Hessel van der Wolf werd in 1958 in Eindhoven geboren. "Omdat mijn vader betrokken was bij de bouw van de nieuwe glasoven in Roosendaal, verhuisden we toen ik 6 jaar was. Van jongs af aan wist ik dat mijn toekomst zich in militaire dienst zou gaan afspelen. Vanaf mijn 17e maakte ik deel uit van de marine", begint Hessel over zijn arbeidzame leven. "Mijn vader had een boot, waar we recreatief nogal eens mee weggingen. Het leek me toen al prachtig om de wereldzeeën te bevaren en lange reizen te maken". Na zijn opleidingen werd hij uiteindelijk Officier Logistieke Dienst, en was vaak voor langere perioden weg. "Toen ik net verkering met mijn echtgenote Tilly kreeg, vertrok ik al weer voor maanden op reis. Ik was dus nogal eens van huis en reisde diverse malen de wereld rond". Toen Van der Wolf 54 jaar werd, zwaaide hij af, maar bleef nog 5 jaar bij een ingenieursbureau werken, dat graag van zijn know-how gebruik maakte.

Carnaval

Mede dankzij zijn broer Klaas werd hij betrokken bij de coördinatie van de optocht. "Olav Posthumus, toen voorzitter van die commissie, vroeg of ik lid van zijn commissie wilde worden. Uiteindelijk heeft het vertrek van oud boerenraadslid Henk Brackx ervoor gezorgd dat ik sindsdien vanuit het Raadhuis met de coördinatie ben belast". De rest van de carnaval waren we vooral met een vriendengroep op pad. "Waar ik in die tijd het meest van genoten heb is de verdraagzaamheid, de vriendelijkheid en het aardig zijn voor mekaar tijdens carnaval. In het dagelijks leven hebben mensen vaak een korter lontje, maar met carnaval viel me vooral die verdraagzaamheid erg op".

Hofchauffeur

Toen Van der Wolf het afgelopen jaar hoorde dat er een vacature als hofchauffeur kwam, was zijn interesse vanaf het begin gewekt.
"Eén van mijn hobby's is auto's en autorijden en ik heb redelijk snel besloten om te solliciteren."

'Waar ik het meest van genoten heb is de verdraagzaamheid, de vriendelijkheid en het aardig zijn voor mekaar tijdens carnaval'

Na een gesprek met de commissie protocol en later met de voorzitter werd de benoeming beklonken en werd hij op 11 november tot hofchauffeur geïnstalleerd. "Vanuit mijn militaire loopbaan heb ik geleerd om dienstbaar te zijn. Die eigenschap zal me goed van pas komen tijdens de begeleiding van de hoogwaardigheidsbekleders. "Door mijn kiel ben ik één van de leden van de boerenraad. Dat zorgt dat je daardoor niet extra opvalt en dat je ten dienste van Oogeid, Nar en Sjampetter kunt acteren. Dat je daardoor ook eens achter de schermen mag meekijken, is een voorrecht dat hij nu al waardeert. "Dat betekent dat mijn hobby's jazz en klassieke muziek luisteren en er op uittrekken met de racefiets voorlopig even minder aandacht krijgen, maar dat die andere hobby, alles wat met auto's te maken heeft, de komende tijd een prominente rol in zijn leven zal spelen. Hofchauffeur Hessel heeft er duidelijk zin in. [l]