Samen met andere Roosendaalse scoutinggroepen een geweldige dag.
Samen met andere Roosendaalse scoutinggroepen een geweldige dag. W.v.Gastel

Scoutinggroep de Pandits 25 jaar goed voor elkaar

ROOSENDAAL - Pandits 25 jaar, bijzonder goed voor elkaar! In 1992 zijn de Pandits (een scoutinggroep voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben) ontstaan. Van elke Roosendaalse scoutingvereniging werd 1 persoon gevraagd om samen die speciale scoutinggroep vorm te geven.

Hoe komen de Pandits aan hun naam?
Lang geleden waren er in Tibet verkenners die de routes die door de Himalaya liepen, in kaart brachten. Zij werden ook ingezet om geheime boodschappen van A naar B te vervoeren. Deze verkenners die Pandits werden genoemd waren heldhaftig; hadden doorzettingsvermogen; waren uiterst betrouwbaar. Juist al die mooie eigenschappen zijn doorslaggevend geweest voor de naam van de scoutinggroep voor kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben. We zijn nu 25 jaar verder en bestaat de groep gelukkig nog steeds. We zijn begonnen als een zelfstandige groep, maar sinds 5 jaar maken de Pandits deel uit van Scouting Baden Powell.
Dit dubbele lustrum was reden te meer voor een feestje! Op zaterdag 6 januari was het zover. We hebben ’s middags samen met de welpen en bevers van SBP en andere scoutingverenigingen uit Roosendaal allerlei spelletjes gespeeld die geheel in het teken stonden van het jubileum. Alle 25 spellen hadden iets te maken met het getal 25. Aan het einde van de spelletjesmiddag hebben we samen met alle jeugdleden en de reünisten getoast op het nieuwe jaar en onze ‘verjaardag’. De toast was meteen ook de start van de reünie waarvoor oud- jeugdleden, oud-bestuursleden en oud-stafleden waren uitgenodigd. Er waren mooie woorden van Roosendaals wethouder Corné van Poppel. Met een hapje en een drankje werden er foto’s bekeken en bijgepraat. Een hele toffe dag waarvan alle genodigden én onze Pandits zeker van hebben genoten! [l]

Mooi aandenken.
Bosspel.
bosspel