Een aantal geslaagden trots met diploma.
Een aantal geslaagden trots met diploma. Diane Elsenaar

Diploma's gehaald bij synchroonzwemmen

ROOSENDAAL - Zaterdag 13 januari was een spannende dag voor een aantal van de aanloopmeisjes. Zij mochten diplomazwemmen.

Als beginnend synchroonzwemster moet je eerst vijf diploma’s behalen voor je naar de wedstrijdgroep gaat. Men begint met Basishouding, gevolgd door Zeilboot, Balletbeen, Spagaat en Barracuda. In deze diplomaserie wordt de techniek steeds verder uitgebouwd en dit blijft ook op alle wedstrijdniveaus terugkomen en is daarom ook zo belangrijk voor hun verdere ontwikkeling op wedstrijdniveau.
Voor het Basishouding diploma mochten dit keer Romy van Peer, Zoë Hendrikx , Indy Oostvogels, Isa van Rossum en Marjolein Heida afzwemmen. Ze zijn allemaal met mooie punten geslaagd en gaan verder voor hun Zeilboot diploma.
Amber van Zwieten en Leyla Schrooijen mochten afzwemmen voor hun Zeilboot diploma. Ook zij zijn geslaagd en gaan verder voor het Balletbeen diploma.
Voor het spagaatdiploma mochten Angelica van Batenburg, Yara Bedaf, Ema Kraljevic, Elise Goverde en Ruby Wijkstra afzwemmen. Deze dames zijn geslaagd met hele mooie punten en gaan voor hun Barracuda diploma, de laatste in de serie aanloopdiploma’s en dan naar de wedstrijdgroepen.
Voor het Barracuda diploma is Mercedes van den Broek met mooie punten geslaagd. Zij gaat nu naar de wedstrijdgroep Age 1.

Synchroonzwemmen, een sport waar muziek in zit! Nieuwsgierig, kijk eens op: www.zpv-hieronymus.com of kom langs in zwembad de Stok op woensdag 18.00-18.45 uur; zaterdag 15.00-17.30 uur. [l]

Een aantal geslaagden trots met diploma