Over de hele wereld wordt gedanst tegen vrouwengeweld FOTO SHUTTERSTOCK
Over de hele wereld wordt gedanst tegen vrouwengeweld FOTO SHUTTERSTOCK Foto:

Dansen tegen geweld bij vrouwen

ROOSENDAAL - 250 dansers uit Roosendaal en omstreken gaan een speciale choreografie dansen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de drie vrouwen in haar leven te maken krijgt met geweld of verkrachting.

De Roosendaalse dansers zijn niet de enige die zich hard maken voor dit probleem. Onder de titel One Billion Rising wordt er op en rond Valentijnsdag in 40 verschillende landen gedanst. Door ieder jaar een nieuwe choreografie in elkaar te zetten en die met tal van dansers uit andere landen op hetzelfde moment te dansen, hoopt de beweging op een positieve manier de wereld bewust te maken van dit probleem.

Dansers vanaf 9 jaar die graag mee willen doen, kunnen op verschillende plaatsen en tijden oefenen. Uiteindelijk komen alle dansers op 2 februari samen op het Tongerloplein. Om 16.00 uur gaan zij met z'n allen de choreografie dansen. Dit wordt opgenomen en verwerkt tot een toffe video die op 14 februari online komt te staan. Oefenen kan bijvoorbeeld zondag 28 januari tussen 11.00 en 12.00 uur bij Dansschool Dynamo Roosendaal in De Muze (Oliemolen 124). Op maandag 29 januari van 18.00 tot 19.00 uur kan men oefenen bj de Hip Hop Factory aan de Roemer Visscherlaan 3 en op woensdag 31 januari kan men oefenen tussen 18.00 en 19.00 uur bij De Kring. Initiatiefnemer van One Billion Rising 2018 Roosendaal is Nishant Bhola van World of Dance in samenwerking met De Kring, Dynamo, Dansatelier, Dansplein, Gemeente Roosendaal en de Hip Hop Factory. [l]