Partij voor de Dieren wil duidelijkheid BioMoer B.V.

ROOSENDAAL - De provinciale Partij voor de Dieren heeft maandag bij het college van Gedeputeerde Staten (GS) vragen gesteld over BioMoer.

DOOR REMKO VERMUNT

De discussie rondom de uitbreiding van het mestverwerkingsbedrijf bij Moerstraten speelt al jaren. "In 2016 heeft de bestuursrechter geoordeeld dat het college geen vergunning mag geven voor de uitbreiding van BioMoer B.V. onder andere omdat de natuur wordt aangetast", stelt de Partij voor de Dieren. "De rechter oordeelde daarbij dat het provinciaal bestuur een nieuw besluit moest nemen." Dat besluit moest binnen zes maanden genomen worden, maar volgens de PvdD is die termijn al ruim verstreken. "Door het niet nemen van een besluit door GS zitten omwonenden onnodig lang in onzekerheid."

Het mestverwerkingsbedrijf op de grens van Bergen op Zoom en Roosendaal wil uitbreiden van 25.000 ton naar 50.000 ton. De rechter heeft geoordeeld dat met het vergroten van de capaciteit de belasting op de natuur te zwaar is en ook de gemeente Bergen op Zoom heeft haar medewerking geweigerd. ''Het college van Gedeputeerde Staten speelt met de rechten en de emoties van de inwoners van Moerstraten. De reden laat zich raden, maar wij vermoeden dat het college zichzelf heeft gecommitteerd aan de uitbreiding. In 2015 sprak gedeputeerde Pauli zich immers al uit over de kwestie.' PvdD wil nu weten waarom nog geen nieuw besluit is genomen. [l]