De groep zwemmers in Breda olv coach Kris.
De groep zwemmers in Breda olv coach Kris. AquaDream

AquaDream in de prijzen bij verschillende wedstrijden

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend waren diverse zwemmers van AquaDream actief bij twee wedstrijden. In Terneuzen werd het Open Nederlands Masters Kampioenschap korte baan gehouden en in Breda stond deel drie van het junioren/jeugd/seniorencircuit op het programma.

Ronaldo Nagtzaam mocht vrijdag 19 januari voor AquaDream het spits afbijten op de 100m rugslag. Hij zwom in totaal vijf afstanden in Terneuzen in de categorie heren 20+, en wist heel dicht bij zijn persoonlijke records te finishen. Zijn beste notering was een 5e plaats op de 50m vlinderslag. Arjan van der Plaat had twee starts en pakte goud op de 50m vlinder en zilver op de 100m vrije slag bij de heren 30+.
Vincent Dermaux (20+) zwom tijdens dit kampioenschap 3 persoonlijke nummers. Hij startte met de 400m wisselslag, hierbij kwam hij net wat te kort en finishte als 4e. Op de 200m rugslag wist hij een pr. neer te zetten en als 3e in zijn leeftijdscategorie te eindigen. Ook zwom hij een pr. op de 50m vrije slag, waar hij als 6e aantikte. Lilianne Sweere zwom bij de dames 20+ de 50m vrije slag en ook zij benaderde haar persoonlijk record.

Langebaanwedstrijd in Breda
In Breda verschenen zondag 21 januari acht zwemmers aan de start voor hun eerste langebaanwedstrijd van dit seizoen en de resultaten waren netjes. Bijna alle starts werden omgezet in persoonlijke records en in de finales werden diverse medailles gescoord.

Linzy Kerkhofs zwom 50m rug (3e) en 50m vlinderslag (5e) voor het eerst in een 50m bad en zette mooie tijden op de klok. Amber Saabeel scherpte haar tijden flink aan op zowel de 50m als 100m rugslag. Bart de Bruijn was de snelste op de 50m vrij en 200m schoolslag, in de finale 100m schoolslag won hij goud in 1.21.44. Bovendien heeft hij er 3 pr’s bij. Lindi Verkooijen zwom in de voorrondes 50m vlinderslag en 400m wisselslag en won in de finale 200m wisselslag goud. Tessa Loos verscheen aan de start voor de 100m rug en 200m vrij, in de finale zwom ze naar zilver op de 100m vrije slag. Ook voor Tessa 3 pr’s deze middag. Luka de Neef was driemaal de snelste: op de 50m rug (pr), 200m vrij en in de finale 100m vrij tikte ze als 1e aan. Zussen Evy en Indy van Laarhoven hadden hetzelfde programma en zwommen tijdens alle races sneller dan ooit tevoren. Op de 100m rug was Indy de snelste, Evy finishte als 2e. Op de 200m vrij werd Indy 2e en Evy 3e. Beide dames zwommen samen met Luka de finale 100m vrij, waarbij het podium mooi groen kleurde: Luka kreeg goud omgehangen, Indy het zilver en Evy brons. [l]