Sjoekel op het Telbal.
Sjoekel op het Telbal. Lya van Dorst

Sjoekel bestaat 5 jaar en sponsort het R.A.C.

ROOSENDAAL - De 23 jarige, hobbymatige, sing- songwriter Wessel Croonen uit Roosendaal, met carnaval beter bekend als Sjoekel is inmiddels al 5 jaar, niet onverdienstelijk, muzikaal actief in Tullepetaonestad.

Zo staat hij ieder jaar op het podium van de Kring tijdens het Priense Swaree en speelt hij in diverse producties van Stichting Jong Theater mee. Ter gelegenheid van zijn 5 jarig jubileum brengt hij een verzamel CD uit met zijn eigen liedjes van de afgelopen jaren.

Vorig jaar lag Sjoekel vlak voor carnaval in het ziekenhuis en was erg benauwd dat hij het Leutfeest zou moeten missen. Hij wil daarom graag een geste doen aan alle carnaval liefhebbers die door opname in het ziekenhuis niet kunnen deelnemen aan het leutfeest. Hij doneert 50% van de opbrengst van de CD verkoop aan R.A.C. Dit is een vereniging die de week voorafgaand aan de carnaval het ziekenhuis, verpleeg en verzorgingstehuizen bezoekt om de mensen te trakteren op een fruitdoosje en carnavalsbal. Hij legt hier zelf nog een bedrag voor in maar doet dit met liefde “een hobby kost nu eenmaal geld” hij vind het van groot belang dat carnaval voor iedereen beschikbaar moet zijn.

De CD is te verkrijgen bij Café De Drie Weesgegroetjes en te bestellen via sjoekel@outlook.com of via zijn facebookpagina. [l]

Sjoekel op het Telbal