Hieronymus DG tegen De Warande.
Hieronymus DG tegen De Warande. Koen Heijkoop

Hieronymus DG1 neemt revance op Warande

ROOSENDAAL - Het Hieronymus D team (jeugd onder 13, gemengd jongens en meisjes) had nog een appeltje te schillen met de Warande uit Oosterhout. De allereerste wedstrijd in de competitie werd namelijk in september in Oosterhout met een gelijkspel afgesloten. Nu, een paar maanden later denkt Hieronymus heel anders over de mogelijke verdeling van de punten. Er is maar één optie en dat is 3 punten naar de Stok!

Hieronymus staat op dit moment op een mooie 2e plek en wil die niet meer afstaan. SBC uit Breda ligt op de loer. Daar heeft Hieronymus vorige week nog de punten moeten verdelen. Die hebben we gehad! We liggen nog altijd 4 punten voor.
De omstreden puntverdeling van september tegen de Warande doet nog altijd zeer. Hieronymus wil de gerechtigheid laten spreken. Met een nog van griep herstellende keeper Damian gaan ze de strijd aan. De eerste en tweede periode gaan Hieronymus gemakkelijk af. In de rust staan ze voor met 10-2. Reden voor de coaches om de boel wat losser in te stellen. Oei. Dit breng de derde periode niet veel goeds. Binnen een paar minuten wordt de achterstand door de Warande verkleind van 8 naar 4. Tijd om te herpakken. Aan het begin van de vierde periode gaat het weer zoals we begonnen. De stand wordt snel gestabiliseerd en wordt uiteindelijk weggezet op 16 voor Hieronymus en 8 voor de Warande. Al met al een spannende, maar vooral ook sportieve wedstrijd. De keepers Damian (1e helft) en Lonneke (2e helft) hebben hun kunsten volop kunnen vertonen. Doelpunten van Finn (7), Bas (4), Robin (3) en Ruzz (2).