Plantagebaan.
Plantagebaan. W. Groffen

DNA Wouw: Wouwenaar woont met plezier in zijn dorp

WOUW - De enquête die half december onder tweehonderd huishoudens in het dorp Wouw is verspreid is een succes geworden. Meest opvallende, maar niet onverwachte, conclusie is dat de Wouwenaar met plezier in zijn dorp woont. De samenstellers wilden op het spoor komen van wat er leeft in Wouw om aan de hand van de resultaten toekomstplannen voor de komende jaren op te stellen.

De enquête was een eerste stap. Deze vragenlijst werd door 50% van de huishoudens ingevuld en nog eens zeventig personen vulden de enquête digitaal in. De DNA-groep, die de vragenlijst had uitgezet, is dik tevreden met deze respons.
Van de invullers woont 95% woont met plezier in het dorp en dat komt vooral door de groene en rustige woonomgeving, door de aanwezige voorzieningen en door de sociale instelling van de bewoners. De invullers gaven meteen aan hoe hun woongenot in de toekomst kan toenemen, of waardoor dat plezier af zou kunnen nemen. Ook bij deze vragen scoorde de aanwezigheid van voorzieningen hoog. Het onderhoud van grijs en groen in de wijken werd als aandachtspunt aangegeven.
Inmiddels hebben gesprekken plaatsgehad met onder andere partners uit het onderwijs, een woningcorporatie en waterschap Brabantse Delta. Plannen en ideeën zijn er volop.
De inwoners krijgen op 5 maart de kans om mee ideeën aan te leveren over de toekomst van het dorp Wouw. De thema’s uit de enquête komen dan uitvoerig aan de orde. Die bijeenkomst vindt plaats op maandag 5 maart om 20.00 uur in de Geerhoek. Daar is iedereen welkom en de agenda van deze avond wordt binnenkort gepubliceerd. [l]

Plantagebaan