Het begin is gemaakt met de werkzaamheden. FOTO REMKO VERMUNT
Het begin is gemaakt met de werkzaamheden. FOTO REMKO VERMUNT Foto:

Werkzaamheden Dijkrand: Nieuw asfalt

ROOSENDAAL - Het wegdek tussen de rotonde Spectrum en de Flintdijk laat al langere tijd te wensen over. Sinds de herinrichting van de Flintdijk is de overgang goed te merken, maar daar komt verandering in. DuraVermeer is in opdracht van de gemeente Roosendaal gestart met groot asfaltonderhoud aan de Dijkrand.

DOOR REMKO VERMUNT

De werkzaamheden zijn verdeeld in drie fases en nemen in totaal ongeveer 2,5 maand in beslag. Hierbij wordt de huidige deklaag vervangen door een nieuwe deklaag en het wegdek waar nodig verbeterd. Ook het fiets- en voetpad worden meteen onder handen genomen. De eerste fase duurt tot ongeveer 2 maart en behelst het deel tussen rotonde Spectrum en de Segersdreef en een deel van de Egeraandijk vanaf de Segersdreef tot aan de Eleolietdijk.

Tweede en derde fase

De tweede fase start op 19 februari en duurt tot en met 23 maart, mits de weersomstandigheden meewerken. Hierbij wordt het deel meegenomen tussen de kruising Eleolietdijk/Segersdreef en de Bronkhorstdreef. De laatste fase duurt van 13 maart tot en met 13 april en betreft het deel tussen de Bronkhorstdreef en de overgang naar de Flintdijk.

Het verkeer wordt gedurende de drie fases omgeleid. Voor meer informatie over de omleidingen kan je terecht op: www.roosendaal.nl/asfaltvernieuwing-dijkrand [l]