Spreeuw.
Spreeuw. Guus Dekkers

IVN-Roosendaal organiseert workshop vogels

ROOSENDAAL - Van 1 tot en met 22 maart verzorgt IVN Roosendaal een workshop voor de beginnende en de geïnteresseerde vogelaar. De nadruk zal liggen op algemeen in Nederland voorkomende vogels. Naast de behandeling van de fascinerende biologie (bouw en gedrag) van vogels zal er aandacht zijn voor hun herkenning (waaronder zang), verspreiding en de plaats in onze natuur en cultuur.

De workshop bestaat uit vier donderdagavonden die worden gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het T-huis op het landgoed Visdonk, Dennenscheerderdreef 11 in Roosendaal. Verder is er een excursie op zondagochtend en op vrijdagavond. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men.

Inhoud
De workshop bestaat uit 4 woensdagavonden. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men!
De volgende onderwerpen worden behandeld (onder voorbehoud): Herkenning, geluiden, relaties; Vogeltrek, nesten / eieren, roofvogels; Boeken en kijkers, kraaiachtigen, geluiden; Interessante gebieden, vogels tellen, zwanen en ganzen.
Het geleerde wordt uiteraard ook in de praktijk bekeken. Dit zal gebeuren tijdens twee excursies op (onder voorbehoud) op 15 maart en 20 april. De bestemmingen zullen tijdens de cursus bekend worden gemaakt.
Aan de workshop zijn geringe kosten verbonden voor het lesmateriaal.
Deze workshop is een must voor iedereen die meer wil weten over de vogels, die men direct in de omgeving, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, kan tegenkomen.
Voor meer informatie of aanmelden: Carla van der Burgt: cursussen@ivnroosendaal.nl, onder vermelding van “workshop vogels”. [l]

Spreeuw