Suzie Pellis in de prijzen.
Suzie Pellis in de prijzen. Patty Pellis (Hieronymus)

Hieronymuszwemster Suzie in prijzen bij Miniorenkampioenschappen

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend vonden in Leiden de 33ste Speedo jaargangfinales plaats.

Deze wedstrijd geldt al jaren als het officieuze NK voor minioren, de snelste zwemmers van een geboortejaar mogen per afstand starten en racen voor de titel 'miniorkampioen 2018'.
Daarnaast starten op deze wedstrijd ook de zes snelste parazwemmers. In tegenstelling tot de andere series zwemmen zij met alle leeftijden en jongens-meiden door elkaar voor één serie medailles. Om hun prestaties met elkaar te kunnen vergelijken worden de behaalde tijden omgerekend naar IPC punten.
Voor ZPV-Hieronymus zwom Suzie Pellis mee. Ze mocht op vier afstanden starten; 100m rug, 100m wisselslag, 100m vrij en 50m schoolslag. Op alle vier de afstanden wist ze met ruime puntenvoorsprong de winst te behalen en dus mag ze zich wederom 'paralympisch miniorenkampioen' noemen. Ook teamgenoot Dion mocht starten Leuk detail; Suzie is geboren in 2007 en is daarmee een minior 5. De behaalde tijden tellen mee als limieten voor het “echte” NK voor junioren en jeugd dat in december gehouden wordt. Daar mag ze straks met de resultaten van deze wedstrijd als allerjongste starten!
Op beide wedstrijddagen was er, naast de Hieronymuscoach, ook een talentencoach van de KNZB aanwezig. De KNZB investeert flink in de begeleiding van jonge parazwemmers en de samenwerking met Hieronymus maakt het voor Suzie mogelijk om serieus te trainen. Mocht je meer willen weten over wedstrijdzwemmen, mét of zonder beperking, neem gerust contact op!
Voor de complete uitslag en meer informatie over Hieronymus kijk op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.[l]

Suzie Pellis in de prijzen