HSC'28 wint van buurman FC Moerstraten

HEERLE - De laatste keer dat HSC’28 een competitiewedstrijd tegen FC Moerstraten speelde was voorafgaand in de archieven niet terug te vinden. Dat neemt echter niet weg dat beide geen onbekenden voor elkaar zijn. Slechts een kilometer of 4 liggen de dorpen van elkaar. Gezien de ongeslagen status van FC Moerstraten in 2018 was de ploeg uit Heerle gewaarschuwd.

HSC’28 begon afwachtend aan het duel. Wanneer het de bal had, groepeerde Moerstraten zich zo snel mogelijk en ving het de rood-zwarten op. De ploeg probeerde via combinaties door de linies heen te komen. Een aantal keer werd de achterlijn gehaald en dit leidde tot gevaarlijke corners of voorzetten. In minuut 15 haalt de jarige Jeroen Oosterwijk de achterlijn maar zijn voorzet kent helaas geen succesvolle afronding. Jubilaris Remco Trouw (speelde zijn 200e wedstrijd) werd via een leep balletje van Barry Perk voor de keeper gezet, alleen had Trouw dit zelf niet door en was de kans verkeken.

Vervolgens liep het Herelse spel moeizaam, mede door een te laag bal tempo en balverlies. Daardoor groeide ook Moerstraten in de wedstrijd. Rond de 20e minuut kwam de bal voor het Herelse doel vanaf de rechterkant, maar doelman Colin Janse hield zijn doel schoon. Dat deed hij ook bij een verkeerd ingeschatte bal door een Herelse verdediger, waardoor de nummer 10 van Moerstraten oog in oog met Janse kwam. Vervolgens besloot hij direct een verre uittrap te doen. Deze bal viel over de verdedigers van FC Moerstraten en daar wist Barry Perk wel raad mee. Via een volley met de linker, schoot hij de bal diagonaal in het doel. 1-0, tevens de ruststand.

De 2e helft begon HSC’28 feller en verder naar voren. Dit resulteerde in meer overtuiging. Jorn Govers kwam in de 60e minuut in het veld voor Gerben Boogerd. Via een sterke individuele actie van diezelfde Govers kwam hij langs de laatste linie, maar werd onderuit getrokken door een verdediger van FC Moerstraten. Deze actie werd bestraft met een gele kaart. In de 65e minuut scoorde HSC’28 de 2-0 via Bram van de Bemt. Een corner werd ingekopt maar gepareerd - al dan niet over de doellijn -, waarna een scherpe van de Bemt zodoende de rebound meer dan prima kon intikken. De 3-0 volgde niet veel later en werd binnen gekopt door Barry Perk, na een assist van Tobie Hopmans.

HSC’28 leek door te gaan drukken. Maar plots scoorde Jim van den Berge, misschien wel het mooiste doelpunt van de middag, met een bekeken afstand schot.

Voor de thuisclub viel Yordi Paesschen in voor Remco Trouw. Een bal leek een inworp te worden op een nietszeggende plaats op het veld, ver op de helft van HSC’28. Terwijl Paesschen de bal afschermde kreeg hij plots een aanslag te verwerken. Gelukkig kon Paesschen na verzorging verder. Dat was niet het geval voor Niels Huijps. Op het moment dat Lars de Kok bijna klaar stond om Huijps te vervangen, werd Huijps via een bal over de verdediging van Moerstraten gelanceerd. In zijn sprong kreeg Huijps een vreemde zet van een Moerstraten-verdediger kwam erg ongelukkig ten val, waarna hij held veld moest verlaten.

De wedstrijd eindigde in 3-1. Waar iedereen het meeste belang aan hecht kan worden gedaan: drie punten kunnen worden bijgeschreven. Volgende week ontvangt HSC’28 op sportpark Harella het Bredase Advendo. De enige overwinning die deze ploeg boekte was tegen… U raadt het al. HSC’28 is gewaarschuwd. De aftrap is om 14:30 uur. [l]