Coach Mariëtte met haar pupillen Rinz en Lars
Coach Mariëtte met haar pupillen Rinz en Lars AquaDream

Lars Bulman pakt zilver bij Jaargangfinales

ROOSENDAAL - Op 17 en 18 februari mochten twee zwemmers van AquaDream uitkomen op de Nederlandse Kampioenschappen korte baan voor minioren in Leiden. De snelste 18 minioren per leeftijdscategorie mochten deelnemen op maximaal drie afstanden per dag. Zowel Lars Bulman als Rinz van der Staal wisten deze twee dagen te starten op alle zes de ingeschreven afstanden.

Lars zwom de 50m vrije-, 100m vrije-, 100m school-, 100m vlinder-, 100m wissel- en 200m wisselslag. Hij zette op vijf afstanden een nieuw persoonlijk record neer. Alleen op de 50m vrije slag kwam hij 0.06 te kort voor een nieuw PR. Driemaal werd Lars 5e maar op de 100m schoolslag finishte hij na een zeer spannende race als 2e, dus mocht hij het podium op.

Rinz heeft het ook zeer verdienstelijk gedaan. Hij startte op de 50m vrije-, 100m vrije-, 100m rug-, 100m school-, 50m vlinder- en 100m wisselslag. Rinz behaalde drie persoonlijke records en daar bovenop nog een vierde plaats op de 50m vlinderslag én tweemaal een 5e plaats op de 50m vrije- en 100m rugslag.

Beide jongens kunnen met trots zeggen dat ze bij de top van Nederland horen en ook coach Mariëtte kijkt terug op een zeer geslaagd NK waarbij haar pupillen het beste van zichzelf lieten zien.

Meer info op www.zc-aquadream.nl of neem een kijkje op de facebookpagina [l]

Coach Mariëtte met haar pupillen Rinz en Lars