De Nispense cast van The Mousetrap.
De Nispense cast van The Mousetrap. Theo Matthijssen

The Mousetrap in Nispen

NISPEN - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart en vrijdag 16 en zaterdag 17 maart speelt toneelvereniging Onderling Kunstgenot uit Nispen, onder regie van Eddy Haers, de wereldberoemde toneelklassieker The Mousetrap (De muizenval) van Agatha Christie.

The Mousetrap (De muizenval) is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Op 25 november 1952 was de première van dit toneelstuk in het Ambassadors Theatre in Londen. Agatha Christie schreef het hoorspel Three Blind Mice, voor de 80e verjaardag van Queen Mary en vormde de basis voor het toneelstuk. Rijk is Agatha Christie overigens nooit geworden van dit stuk. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van haar kleinzoon deed ze hem de rechten cadeau. In haar testament heeft ze laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld. In de toneelwereld geldt The Mousetrap als 'het best bewaarde geheim', als 'wereldberoemd' en haast 'heilig'.
Na afloop van iedere voorstelling, zal één van de acteurs u nogmaals vragen om 'de plot' niet te verklappen. Zo gaat dat al ruim 65 jaar lang.
Graag verwelkomen wij iedereen in Zaal Verhoeven, Dorpsstraat 87 te Nispen. Aanvang alle avonden om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur. Voor meer info of reserveren: info@onderlingkunstgenot.nl of www.onderlingkunstgenot.nl tel. 0165-365451. Kijk ook op onze facebookpagina[l]

De Nispense cast van The Mousetrap