Het twaalftal van RSG in actie tegen de twaalf van Eeuwig Schaak.
Het twaalftal van RSG in actie tegen de twaalf van Eeuwig Schaak. Ron Höfer

RSG te sterk voor Eeuwig Schaak

ROOSENDAAL – De jaarlijkse vriendschappelijke ontmoeting tussen Eeuwig Schaak uit Rucphen het het Roosendaalsch Schaakgenootschap is geëindigd in een dikke overwinning voor de Roosendalers. RSG won met 13½-22½.

RSG nam hierdoor op de revanche, want vorig jaar ging de buit naar de schakers uit Rucphen. Er werd gespeeld in vier groepen met drie deelnemers. De beste drie schakers van ieder club kwamen uit in groep 1. De zwakste schakers waren ingedeeld in groep 4. Iedereen speelde dus drie partijen. Omdat de Schaakgenoten de eerste ronde met 8-4 hadden gewonnen, moest Eeuwig Schaak hierna stevig aan de bak. De tweede ronde verliep voor de club uit Rucphen iets beter, maar toch ging de winst met 6½-5½ naar RSG. De achterstand was te groot geworden en kon in de laatste ronde niet meer rechtgetrokken worden. RSG won opnieuw met 8-4. Dit resultaat werd bereikt door Roosendaalse winst in groep een, twee en drie. Alleen in de vierde groep bleek Eeuwig Schaak het sterkst. Met slechts een overwinning van Rob Verbeek en een remise van Frans Jonkers ging in deze groep de winst met 7½-1½ naar Eeuwig Schaak. Deze royale zege was echter niet voldoende om de nederlagen van de Rucphense ploeggenoten uit de eerste drie groepen recht te trekken. Bij RSG behaalden Pieter de Nijs, Martijn Verbeek, Arco Schumacher en Patrick Heijnen de maximakle score van drie overwinningen uit drie partijen. Bij Eeuwig Schaak deden dit Cees Buurman en Gerard Snoeijs.

Interne competitie
Voor de interne competitie stond de tweede ronde op het programma. In de A-groep werden vier partijen gespeeld. Frank Rockx won van Ron Höfer en Ivo Kok versloeg, met hulp van de klok, een zich knap werende Hans Ravestein. De start van winterkampioen Marc Naalden is niet al te best. Na een remise in de eerste ronde verloor hij nu van Marvin Jacobs. In de B-groep werden twee partijen gespeeld. Joey Wattimena won van Rob Verbeek en Pieter de Nijs rekende af met Jan den Hertog. [l]

Het twaaltal van RSG in actie tegen de twaalf van Eeuwig Schaak