violiste Noa Wildschut en pianist Yoram Ish-Hurwitz
violiste Noa Wildschut en pianist Yoram Ish-Hurwitz Merlijn Doomernik

17-jarige violiste Noa Wildschut in tiende Mariadalconcert

ROOSENDAAL - Op vrijdag 16 maart organiseert Rotaryclub Roosendaal Donkenland voor de tiende maal het Mariadalconcert in de kapel van het gelijknamige klooster.

De afgelopen negen jaar bracht het Mariadalconcert elk jaar veelbelovende, talentvolle jonge musici naar Roosendaal. Om enkele namen te noemen: de violiste Emmy Storms, de zanggroep Kobra, het Sextet Fuse en vorig jaar het Ragazze Quartet. De contacten kwamen tot stand via Marien van Staalen, voormalig solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en muzikaal adviseur van het Mariadalconcert. De prachtige kapel van Klooster Mariadal, een magnifieke creatie van de ‘de jonge Cuypers’, is een unieke ruimte gebleken om concerten in te geven.

Het tiende concert wordt met recht een jubileumconcert. Want niemand minder dan de zeer talentvolle, veelbelovende 17-jarige Nederlandse violiste Noa Wildschut komt spelen. Inmiddels heeft ze gemusiceerd op een aantal grote internationale podia en een eerste CD uitgebracht. De kijkers van DWDD en Podium Witteman hebben haar al menigmaal op tv kunnen zien en horen.

Tijdens het Mariadalconcert speelt Noa samen met haar oom, de toppianist Yoram Ish-Hurwitz. Ze zullen werken spelen van Schubert, van Beethoven. Debussy, Brahms en Tchaikovsky.

Ook het goede doel van dit benefietconcert is aangedragen door Noa. Twee jaar geleden maakte ze in João Pessoa in Brazilië kennis met de Acão Social pela Música no Brasil. Deze stichting zorgt voor muziek- en aanvullend onderwijs in de sloppenwijken van een aantal steden en voor gratis muziekinstrumenten. Noa gaf in 2016 een concert met het Acão Social pela Música João Pessoa-orkest en musiceerde ook samen met de kinderen in de klas. Het bezoek maakte diepe indruk op haar. Het ligt in Noa’s bedoeling om dit jaar weer naar João Pessoa te gaan om te spelen, maar ook om geld te brengen, o.a. de opbrengst van dit concert, waarvan snaren, blokfluiten en strijkstokken zullen worden gekocht.

Er zijn nog maar zeer beperkt kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te bestellen op het emailadres: g.sturm@live.nl. [l]

violiste Noa Wildschut en pianist Yoram Ish-Hurwitz