Revapark
Revapark Groenhuysen

Groenhuysen opent Revapark

ROOSENDAAL - Op donderdag 1 maart opent Groenhuysen een nieuwe revalidatievoorziening speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson op locatie Wiekendael. Alle kennis en kunde voor de behandeling van mensen met Parkinson wordt gebundeld en onder één dak aangeboden. Deze nieuwe voorziening heeft de naam Revapark gekregen en biedt tijdelijk verblijf en behandeling aan revalidanten met de ziekte van Parkinson.


Verhuizing van Weihoek naar Wiekendael
Het revalidatietraject wordt tot 1 maart aangeboden in Regionaal Behandelcentrum Weihoek. Alle revalidanten verhuizen naar het nieuwe Revapark op locatie Wiekendael. De continuïteit van de zorg en behandeling blijft uiteraard gewaarborgd. Alle zorgmedewerkers, artsen en paramedici, die zorgdragen voor de ondersteuning van onze klanten verhuizen mee naar de nieuwe locatie.


Zo zelfstandig mogelijk functioneren
Cilia Wesselius, manager zorg Groenpark en Revapark legt uit: “De meeste klanten komen direct vanuit het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Zij hebben behoefte aan een revalidatiebehandeling. In Revapark worden mensen met de ziekte van Parkinson begeleid om zo goed mogelijk met hun beperkingen om te gaan. Het doel van de revalidatie is om klanten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren waarbij iemands mogelijkheden zo optimaal mogelijk worden benut in de situatie waar ze naar terugkeren. Dit kan thuis zijn met of zonder hulpmiddelen, thuiszorg, eerstelijnsbehandeling of dagbehandeling.”


Terugkeer naar huis
Bij binnenkomst op het Revapark wordt er samen met de klant een Parkinson-behandelplan opgesteld. Cilia vervolgt: “Bij binnenkomst wordt vastgesteld wat het einddoel is om terugkeer naar de eigen woonsituatie mogelijk te maken. Daarvoor is het vaak noodzakelijk om de zelfstandigheid te versterken en vaardigheden te trainen Hiervoor worden verschillende disciplines ingezet, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologie. Deze zijn allen aangesloten bij ParkinsonNet en extra geschoold in het helpen van mensen met de ziekte van Parkinson. Er wordt intensief samengewerkt met de neurologen van het Bravis Ziekenhuis en waar nodig met andere behandelaren. De revalidatie richt zich op herstel na een periode van ontregeling door Parkinson of na een ziekenhuisopname en vraagt een actieve rol en inzet van de klant en eventuele mantelzorgers. Revalidatie is hard werken.” [l]

Revalidatievoorziening voor mensen met Parkinson voortaan op Wiekendael
Revalidatievoorziening voor mensen met Parkinson voortaan op Wiekendael