Zeven Roosendalers vast voor poging tot doodslag

ROOSENDAAL - Zeven jongeren tussen de 19 en 26 jaar oud zijn afgelopen week door de politie van hun bed gelicht voor poging tot doodslag.

DOOR REMKO VERMUNT

Een 20-jarige Roosendaler werd eind vorig jaar mishandeld door een groepje mannen op de hoek van de Wouwseweg en de Memlincstraat. "Het slachtoffer raakte gewond door klappen en trappen. Mogelijk is erger voorkomen door tussenkomst van bekenden van het slachtoffer", aldus de politie.

De jongen deed aangifte en de politie is hiermee aan de slag gegaan. Verschillende getuigen zijn gehoord en er is een buurtonderzoek gedaan. "Uit het onderzoek zijn de namen van de zeven aangehouden verdachten naar voren gekomen." Afgelopen dinsdag werden de zeven verdachten tussen 06.00 en 06.30 uur van hun bed gelicht in verschillende woningen in de wijken Langdonk en Kalsdonk. "In een woning waar verdachten zijn aangehouden troffen agenten ook nog een kleine hoeveelheid (mogelijk) harddrugs aan. Die drugs zijn in beslag genomen."

Getuigen

De verdachten zijn opgepakt en overgebracht naar het politiecellencomplex. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid bij de zaak. "Ondanks het feit dat er nu verdachten zijn aangehouden in deze zaak, heeft de recherche nog wel behoefte aan extra informatie over deze zaak." Getuigen worden ook opgeroepen om zich alsnog te melden. [l]