Dynamo heren in de prijzen tijdens plaatsing NK

ROOSENDAAL - Zondag 25 februari werden er in Budel de plaatsingswedstrijden heren turnen gehouden voor de 2e, 3e en 4e divisie. Voor Dynamo-Roosendaal mochten hier 10 jongens aan mee doen.

De jongste van het stel Gawen Land en Yves Hamelinck komen uit in de Benjamin divisie. Zij turnde beide alle 6 de toestellen en deden dat niet onverdienstelijk. Waar Gawen op sprong en rekstok hoge punten scoorde was Yves sterker op vloer en ook op sprong haalde hij een hoge score. Gawen werd 8e en Yves 11e, beide heren zijn door naar het NK. In de leeftijdsgroep daarboven in de 2e divisie waren Thomas van Beers, Mats Gerritsen, Milo van der Graaf, Victor van Nuffel, Rego Saarloos en Pjotr Semenov aan de beurt. Thomas was op ringen en sprong erg sterk terwijl Mats dit was op ringen en rekstok. Victor liet een mooie oefening zien op vloer en ringen. Ondanks alle inspanning van deze kanjers zijn ze helaas niet door naar het NK. Pjotr, wie ook geselecteerd is voor de Oranje Jong Talenten selectie, was op ringen en sprong erg goed bezig. Hij werd 8e van de in totaal 31 deelnemers. Milo werd tijdens de regiokampioenschappen nog 2e maar moest nu door wat foutjes genoegen nemen met de 6e plaats. Rego was duidelijk in vorm deze zondag en met goede scores op rongen en rekstok werd hij 1e tijdens deze wedstrijd. Rego, Milo en Pjotr zijn dus door naar het NK. Clive Huijbrechts komt uit in de 3e divisie pupil. Hij had sterke oefeningen op sprong en rekstok en werd hiermee 4e. Ook hij is door naar het NK. Als laatste Seth van der Meer, hij komt uit in de 4e divisie pupil. Met mooie oefeningen op vloer en sprong behaalde hij een geweldige plaats in de eind lijst. Ook hij is hiermee natuurlijk door naar het NK.
De volgende plaatsingswedstrijden NK zijn in het weekend van 10 en 11 maart in Zierkzee. Hier kunnen de oudere heren 2e, 3e en 4e divisie zich plaatsen voor hun NK. [l]