Buurtbewoners slaan handen ineen voor speelveld Wouw

WOUW - Een aantal buurtbewoners van de Glymesstraat, Keldermanstraat, Ridderstraat en Markiezenstraat hebben de krachten gebundeld om het speelveldje bij deze straten weer nieuw leven in te blazen.

DOOR REMKO VERMUNT

Het speelveldje bestaat op dit moment uit een klein aantal speeltoestellen, maar de initiatiefnemers willen dit aanvullen met onder andere een schommelnest, tafeltennistafel, een speelhuisje voor de kleintjes, een grasheuvel met een tunnel eronder én een kabelbaan. "We willen er voor alle doelgroepen een leuke en veilige speelplek van maken." In november zijn de initiatiefnemers voor het eerst bij elkaar gekomen om te inventariseren wat het speelveldje al heeft en wat ze er allemaal in zouden willen hebben. "Na enkele bijeenkomsten met veel schrappen, heroverwegen van onze wensen, passen en meten en hulp van de gemeente en de dorpsraad om dingen concreet en realiseerbaar te maken zijn we uiteindelijk tot een mooie invulling gekomen." Op dit moment schort het echter nog aan budget om het speelveld te realiseren "Er wordt een groot beroep gedaan op burgerparticipatie en sponsoring."

Mensen die een leuk idee hebben voor een inzamelingsactie worden dan ook gevraagd om zich te melden. "Het is natuurlijk nog niet toegezegd dat al onze wensen uit gaan komen, maar met z'n allen hopen we toch zo ver mogelijk te komen!" Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Speelveld Wouw [l]