De teksten van Roosje worden massaal gedeeld FOTO FACEBOOK ROOSJE
De teksten van Roosje worden massaal gedeeld FOTO FACEBOOK ROOSJE Foto: Roosje

Ludieke Roosje-stickers moeten weg

ROOSENDAAL - In de binnenstad van Roosendaal zijn de afgelopen dagen op verschillende plekken zogenaamde ‘Roosje stickers’ geplakt. De posters bevatten politiek getinte leuzen en lijken op de welbekende posters van Loesje. Waarschijnlijk hangen ze er maar tijdelijk, want burgemeester Niederer heeft zojuist een brief verstuurd waaruit blijkt dat dit niet mag.

Het is goed mogelijk dat een van de politieke partijen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op een ludieke manier campagne voert door de Roosje posters te verspreiden door de stad. “Theunis zal geen geschiedenis schrijven, om die vast te leggen heb je een heemkundekring nodig” en “Bevallen in de Tolberg is tijdrovend...de ontsluiting duurt al 16 jaar”, zijn zomaar wat van de, veelal snerende, leuzen die voorbijkomen.

De ludieke actie krijgt op Facebook al behoorlijk wat bijval. De teksten worden massaal gedeeld, er wordt om gelachen maar sommigen vinden ook dat er wel erg op de man wordt gespeeld. Op het social media kanaal zullen de teksten waarschijnlijk de komende tijd blijven verschijnen. Dit in tegenstelling tot op straat. Burgemeester Niederer heeft namelijk aangegeven dat het verboden is en roept de ‘wildplakkers’ op om direct te stoppen en de stickers te verwijderen. "De overheid en politiek hebben een voorbeeldfunctie in de samenleving, waardoor het ongepast zou zijn als zij - hoe ludiek bedoeld ook- uit eigenbelang de regels zouden buigen of overtreden. De politiek geeft hiermee niet het juiste voorbeeld. Er is op deze manier ook sprake van spelbederf. Daarnaast doet het afbreuk aan alle inspanningen die we met zijn allen plegen om onze Roosendaalse binnenstad te verfraaien en te verlevendigen”, laat de burgemeester weten in een brief aan de lijsttrekkers en hun campagneteams. "We verspijkeren voor miljoenen aan onze binnenstad. Dan kan het natuurlijk niet dat onze binnenstad wordt ontsierd door wildplakken." De partijen worden dan ook gevraagd om afstand te nemen van deze acties. [l]

Afbeelding