Lars in Wachtebeke, waar hij op de rugslag zijn 1e goud won.
Lars in Wachtebeke, waar hij op de rugslag zijn 1e goud won. Erol Bulman

Prijzen voor AquaDreamzwemmers

ROOSENDAAL - Zondag 4 maart waren twee groepjes zwemmers van AquaDream actief, de ene in Wachtebeke (Belgiƫ) en de andere in Etten-Leur. Bij beide wedstrijden werd erg goed gepresteerd en aan het eind van de middag ging er veel eremetaal mee naar huis.

In zwembad De Banakker te Etten-Leur gingen Berend en Heidy van As samen met Tark Verhaar van start bij een recreanten zwemwedstrijd. Berend zwom een fors persoonlijk record op de 100m wisselslag en was zijn concurrenten te snel af. Hij finishte in 1.35.02 bij de jongens jun. 3 en 4 en kreeg goud omgehangen. Zus Heidy werd 1e op dezelfde afstand bij de meisjes jun. 2 en 3, en pakte het zilver op de 50m schoolslag in een nieuw pr. (1.07.24). Tark (geb. jaar 2010) zwom 25m rugslag en 25m schoolslag en zwom sneller dan ooit tevoren. Op de rugslag won hij een gouden medaille en de schoolslag was goed voor brons.

Langebaan wedstrijd
Bij de langebaan wedstrijd in Wachtebeke, genaamd de Jose van den Berghe Trofee 2018, startten zes AquaDreamers. Vincent Dermaux won goud op de 200m wisselslag in 2.25.40 en werd nipt 4e op de 100m vlinderslag. Tessa Loos had drie podiumplaatsen; ze was de snelste op de 100m vrije slag in 1.04.06 (pr.) en won tweemaal zilver, op de 100m schoolslag (pr.) en 50m vrij. Evy de Rot verscheen driemaal aan de start voor de 100m rugslag, 100m vrije slag en 100m schoolslag en wist op alle afstanden haar persoonlijke records flink te verbeteren. Dit deed Tinisha Cremers ook maar dan op de 100m en 50m vrije slag. Rinz van der Staal won zilver op de 100m vrije slag en zelfs goud op de 100m rugslag. Een 5e plaats behaalde hij op de 100m vlinderslag. Lars Bulman liet zien dat ook hij in vorm was. Zijn 100m rugslag resulteerde in 1.19.89, op de 100m schoolslag zette hij een tijd neer van 1.27.73 en op de 100m vlinderslag finishte Lars in 1.20.07. Deze scherpe tijden leverden hem bovendien drie gouden medailles op. Als team eindigde AquaDream als 7e, een knappe prestatie aangezien ze maar met een kleine groep deelnamen.