Biljartdemonstraties in enkele wijk- en dorpshuizen

ROOSENDAAL - De bekende biljarters Frans van Schaik en Sander Jonen komen donderdag 15, vrijdag 16 en maandag 19 maart naar de gemeente Roosendaal om op in totaal vier locaties in Roosendaal, Nispen en in Wouwse Plantage biljartdemonstraties te verzorgen.

Het gaat om demonstraties driebanden en artistiek. De demonstraties zijn interactief, wat betekent dat er tijdens de bijeenkomsten tevens wordt gespeeld samen met biljarters van de plaatselijke biljartverenigingen.
De bijeenkomsten bestaan uit drie delen: een demonstratie driebanden door Frans van Schaik, de nummer 3 van de Nationale driebanden ranking. Sander Jonen, de wereldkampioen artistiek, verzorgt vervolgens een artistieke demonstratie. En last but not least verzorgen de mannen gezamenlijk een interactief gedeelte, waarbij biljarters uit het publiek worden uitgenodigd om mee te spelen. Hoeveel mensen er mee kunnen doen is mede afhankelijk van het aantal biljarttafels per locatie en ook de exacte invulling kan per locatie variëren.
“We spelen bijvoorbeeld een driebanden partij van 10 punten. Op locaties met één tafel kunnen we vier mensen uitnodigen en op locaties met meer dan één tafel kunnen we er dan twee gebruiken, zodat acht personen aan bod komen”, vertelt Van Schaik.

Demonstraties
De demonstraties zijn donderdag 15 maart van 14.00 tot 17.00 uur in Wijkcentrum de Bergspil in Roosendaal waar 1 biljarttafel is, vrijdagmiddag 16 maart zijn de heren van 14.00 tot 17.00 uur te gast in Dorpshuis Nisipa in Nispen (2 biljarttafels), vrijdagavond 16 maart wordt van 19.00 tot 22.00 uur een bezoek gebracht aan Dorpshuis de Spil in Wouwse Plantage (1 biljarttafel) en maandag 19 maart is er van 19.30 tot 22.30 uur een demonstratie in Wijkhuis ’t Dijksteeke in Roosendaal (2 biljarttafels).
Heeft u belangstelling om een kijkje te nemen bij een van de demonstraties? Neem dan even contact op met het desbetreffende wijkhuis of dorpshuis om u aan te melden en om na te gaan of er nog plaats is. [l]