De kinderen van Hieronymus genieten van een partijtje waterpolo.
De kinderen van Hieronymus genieten van een partijtje waterpolo. Marco van Tilburg

Spetterend mini waterpolotoernooi Hieronymus groot succes

ROOSENDAAL - Afgelopen zondagmiddag heeft zwem- en polovereniging Hieronymus een mini waterpolo toernooi georganiseerd.

Mini waterpolo is waterpolo voor de kleintjes. Jongens en meisjes van tussen de 8 en 11 jaar hebben zich gewapend met witte- of blauwe caps en een bal spetterend kunnen vermaken in het water. Twee velden, veel teams en een volle tribune tonen aan dat mini waterpolo volop leeft in de regio. De mini’s zijn beginners maar zeker niet minder fanatiek. Ze trainen doorgaans twee keer per week en pakken zowat elke twee maanden een toernooitje mee. Plezier staat voorop. Logisch, want wat is er nou leuker dan in het zwembad met een bal spelen!
Een aantal verenigingen in de regio organiseren dit soort mini waterpolotoernooien. Zo ontstaat er een leuke band tussen de verenigingen, kinderen en begeleiders en komen de spelertjes lekker aan hun wedstrijdjes. De volgende teams waren op het toernooi aanwezig: Aegir uit Eindhoven, De Krabben (2 teams) uit Bergen op Zoom, SBC2000 uit Breda, DIO uit Etten Leur, Lutra uit Helmond, De Vennen uit Dongen en Hieronymus (2 teams) uit Roosendaal.
Lijkt mini waterpolo (of gewoon waterpolo) je leuk? Hieronymus is altijd op zoek naar nieuwe spelertjes. Stuur gerust een mailtje naar ledenservice-wp@zpv-hieronymus.com of kijk op de website voor meer informatie www.zpv-hieronymus.com[l]

De kinderen van Hieronymus genieten van een partijtje waterpolo tegen de tegenpartij