HSC'28 pakt verdiende driepunter in derby tegen Rimboe

HEERLE - Toen het eerste elftal verzamelde, stonden toevalligerwijs enkele voormalige HSC’28-sterren als Guus Heijmans, Pascal Mies en Remco den Brok samen op sportpark Harella. Samen met Barry Perk waren deze spelers onderdeel van het laatste kampioenselftal van HSC’28. Samen haalden zij wat herinneringen op. Dat kampioenschap werd namelijk behaald in en tegen RKVV Rimboe, de wedstrijd die vandaag weer op het programma stond.

Nadat de aanvang van de wedstrijd wat vertraging had opgelopen, drong HSC’28 de thuisploeg terug op eigen helft. De pressie was hoog en Rimboe kwam er voetballend niet uit. Dit leidde tot veel balveroveringen en daardoor balbezit voor de rood-zwarten. Helaas ontbrak de zuivere eindpass meerdere malen.
Tot de 20e minuut, toen Barry Perk middenvelder Tobie Hopmans alleen voor de keeper zette. Hopmans twijfelde niet en rondde deze schitterende combinatie bekwaam af, wat voor hem zijn eerste officiële doelpunt betekende na een volledig jaar blessureleed.
De thuisploeg liet het er niet bij zitten en kroop via de nummer 9 in dienst van de Rimboeanen, Sander Feijen, uit de schulp. Bij een bal die over de verdediging van HSC’28 viel twijfelde Feijen geen moment, nam de bal op de slof en schoot deze feilloos in de kruising: 1-1.
Kort daarna was de grootste kans voor de nummer 9 aan de andere zijde. Eerst kwam een kopbal van Perk op de lat, daarna op slag van rust een kopbal in de handen van de keeper. Met een gelijke stand gingen beide ploegen de rust in.
Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Het was een kwestie van tijd voordat HSC’28 de kansen om zou zetten in doelpunten. In de 70e minuut raakte een verdediger van de Rimboe een voorzet van Bram van den Bemt met de hand, maar de sterk fluitende arbiter wachtte de situatie af en vanaf 7 meter schoot Perk onberispelijk raak.
De 1-3 volgde uit een prima steekbal van Hopmans, waarna Perk de keeper omspeelde en de bal in een leeg doel kon tikken. Trainer Claessens bracht Gerben Boogaard, Yordi Paesschen en Roald Rommens voor de moegestreden Jeroen Oosterwijk, Barry Perk en Lars de Kok. De uitslag had hoger kunnen oplopen, maar de zeer sportieve wedstrijd eindigde in een verdiende 1-3 overwinning voor HSC’28.

Op eerste paasdag staat de confrontatie met TVC Breda op het programma. De uitwedstrijd in het Bredase Tuinzigt eindigde in een 1-3 overwinning voor de Heerlenaren, waarmee destijds de eerste periode werd binnengesleept. Vanaf 14.30 uur rolt de bal op Sportpark Harella.[l]