Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Na speelronde 3 van dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi is het al zeker dat de fraaie wisselbeker van tijdelijke eigenaar zal veranderen.

De huidige bekerhouders Wim Bloemer, Robert Huijbregts en Mathieu Verdeyen (Team De Lange Noppekes) verloren in de afgelopen speelronde met duidelijke cijfers van Wouter van Eekelen en Antoine Steendijk (Team De Knikkende Knietjes). Deze ODT-spelers worden ook meteen gezien als serieuze kandidaten om de beker met de grote oren over te nemen van de mannen van Die Meede uit Made. Maar het zou ook kunnen zijn dat de beker, die nu nog in Made staat te glimmen opnieuw richting Made gaat. Daar moet dan team Ut Twedde 2.0 met Nico de Hoon, Marco Stad en Adrie Verhoeve voor gaan zorgen. Dit team won eerder dit seizoen al de Nedro Trade & Consultancy supercup en behaalde in de afgelopen speelronde de maximale score.
Blues Brothers met Joery Hemelaar en Arno de Legé (ook al van ODT) is het derde team dat nog aanspraak kan maken op de titel dit jaar. De laatste jaren behoren Arno en Joery steevast tot de top in de duocup, maar evenzo veel keer is het net niet gelukt om de hoofdprijs te pakken. Ook zij bleven in de afgelopen speelronde ongeslagen, en dat nog wel tegen de veelvuldige oud-kampioenen Jan Maas, Adrie Aarts, Jac Rosenboom.
Ook ttv De PinPongers speelt met een team mee in de top-4. Walter van Gils en Tom van Doorn, team MTTCW (Make That The Cat Wise) hadden de afgelopen speelronde een beetje de mazzel dat oud-kampioenen Geertje van Gaans en Cyril Postma (Team De Postmaatjes) door ziekte ontbraken.
Desalniettemin een voortreffelijke prestatie van Walter en Tom.

Finalegroepen
Bovengenoemde teams komen uit in de hoogste finalegroep: de Remmerswaal finalegroep. Daarnaast kent de duocup nog een 4-tal finalegroepen. Ook daar zijn de teams bekend die om de hoogste eer gaan strijden.
In finalegroep B zijn dat twee teams uit Prinsenbeek: Prinsenbeek Eagles (Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet) en Buurman & Buurman (Arthur Ackema en Marco Kools). Zij treffen daar De Zeeuwse Rakkers (Jeffry van Beek en Youri van Dijken) en het Pools-Slowaakse damesduo Agnieszka Drobig en Vesna Fejdiova (team POL-SLO).
In de Financial Shop Hypotheken finalegroep (groep C) eveneens een buitenlands team dat de hoofdprijs kan gaan pakken: De Rode Duivels met Paul van Oosterhout en Pieter Verhoeven. Zij binden de strijd aan met team Withagen (Vader Wout en zoon Edwin Withagen) en 2 ODT-teams: Mixed met Veerle Rijsdijk & Frank Konings en Wilskracht met Ad Roverts en Rob van der Valk. Frank won in seizoen 1996-1997 de allereerste uitgave van de duocup en herhaalde die prestatie in 2000-2001 samen met Kees Coppens.
De finalestrijd in de Stultiëns Assurantiën finalegroep (groep D) belooft eveneens spannend te worden. De strijdende teams zijn Mengelmoes (Ria van Meer en Wil Rens), The Travel Boys (Rob Kraus en Jan Paul Niesert), Tornado 1 (Cor Snijders en Peter Withagen) en Moes Boys (Hans Mossel en Jan van der Stap).
In finalegroep E gaat de strijd om het eremetaal tussen Tornado 2 (Gerard Verkuijl en Ton Reurling), Gouwe Ouwe (Ger van Haaren en Bert Gosens), Larssupport (Kevin de Vries en vader Cor de Vries) en Wip Hem Er Over (Alexander Blikslager en Pleun Dedert).
Alle finalewedstrijden worden gespeeld in de fraaie zaal van het juibilerende ttv Het Markiezaat in Bergen op Zoom en wel van maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei. Toeschouwers zijn van harte welkom.[l]