Start wegwedstrijden NK Wegwielrennen 2018 in Nispen

NISPEN - De wegwedstrijden van het NK Wegwielrennen 2018 op de Brabantse Wal gaan van Nispen naar Woensdrecht. Eerder werd al bekend dat de tijdrit start en finish heeft in Bergen op Zoom.

DOOR ADDO SPRANGERS

De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creƫren in de wielergekke Brabantse streek. Het NK Wegwielrennen vindt plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli. Vanuit Nispen, onderdeel van de Gemeente Roosendaal, vertrekken de verschillende wegwedstrijden voor een ronde over de Brabantse Wal. De finish van de wegwedstrijden vindt na een aantal lokale rondes plaats in Woensdrecht.

Wegwielrennen

Het programma van het NK Wegwielrennen bestaat uit drie wedstrijddagen. Op woensdag 27 juni vinden de tijdritten Beloften, Elite-vrouwen en Elite-mannen in Bergen op Zoom plaats. Op zaterdag 30 juni volgen de wegwedstrijden Elite-vrouwen en Beloften van Nispen naar Woensdrecht. Op zondag 1 juli staat de wegwedstrijd Elite-mannen van Nispen naar Woensdrecht op het affiche. Alle starts vinden plaats aan de Dorpstraat. Het programma van de Ronde van Nispen, die oorspronkelijk plaats zou vinden op 1 juli, wordt aangepast voor het NK Wegwielrennen. Na de starts vinden op het parcours diverse wedstrijden plaats waaronder een Decathlon Dikke banden- en een prominentenrace.[l]