West-Brabantse damkampioenschappen

ROOSENDAAL - Met nog 1 speelronde te gaan heerst nog volop spanning aan de kop van de ranglijsten in zowel de Hoofdklasse als in de Eerste klasse.

In de 6e ronde speelde koploper John Abelshausen van de Roosendaalse damvereniging De Schijf tegen clubgenoot Rob van Lien. Rob die zelden een partij verliest haalde ook in deze partij weer een remisepunt. John blijft nog wel op de eerste plaats staan maar moet deze positie delen met Jan de Wolf, speler bij damvereniging De Variant uit Oudenbosch, die een mooie overwinning behaalde in zijn partij tegen Dennis van der Ploeg van De Schijf . Dennis moet hierdoor de derde plaats afstaan aan Rob van Lien en staat nu op de vierde plaats in de ranglijst. René Dusebout van de Bergse damvereniging BDV won zijn partij tegen Richard Mertens, speler bij damvereniging De Variant. Na twee overwinningen in de afgelopen wedstrijden moest Ferry Berkholst van BDV nu genoegen nemen met een remise tegen Ronald Coray van De Variant. De onderlinge verschillen in de kop van de ranglijst zijn nog steeds klein zodat de laatste speelronde zal uitmaken wie de uiteindelijke winnaar zal zijn. De strijd lijkt te gaan tussen John en Jan.

Eerste klasse
Maar zoals we vaker in dit toernooi hebben gezien blijven verrassingen altijd mogelijk.
In de Eerste klasse eindigde de ontmoeting tussen de clubgenoten van De Schijf Piet Suijkerbuijk en Cees Pot deze keer in het voordeel van Cees. Piet verliest hiermee zijn koppositie ten gunste Anton van Brakel van BDV. In een lange partij wist Anton uit een op het oog verloren positie tegen de goed spelende René van Oorschot van De Schijf te ontsnappen en tenslotte deze partij zelfs verrassend te winnen. Anton staat met nog één wedstrijd te gaan op de eerste plaats in de ranglijst, met een punt verschil gevolgd door Piet en Cees. In de wedstrijd tussen BDV speelster Ethel Noordijk en Ton v.d. Eykel van De Schijf kwamen beide spelers remise overeen.
Ook in de Eerste klasse zal de definitieve ranglijst pas bekend zijn nadat de laatste ronde is gespeeld. [l]