Ambiance tijdens de eerste editie van het Bevrijdingsfestival Roosendaal. FOTO JORIAN DANE PHOTOGRAPHY
Ambiance tijdens de eerste editie van het Bevrijdingsfestival Roosendaal. FOTO JORIAN DANE PHOTOGRAPHY Foto: FOTO JORIAN DANE PHOTOGRAPHY

Bevrijdingsfestival Roosendaal krijgt vervolg

ROOSENDAAL - Het vorig jaar gelanceerde Bevrijdingsfestival Roosendaal krijgt een vervolg. De drukbezochte eerste editie vorig jaar was zó succesvol dat de Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal opnieuw haar schouders heeft gezet onder het gratis toegankelijke festival.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het festival in het Emile van Loonpark en op het Tongerloplein trok vorig jaar met een sterke line-up van (inter)nationale artiesten enkele duizenden bezoekers. Voor de komende editie zal dan ook in grote lijnen hetzelfde concept worden gehanteerd als dat van de eerste editie, maar met uiteraard een geheel vernieuwde invulling.

Twee podia

Het muziekfestival kent weer twee podia: een op het Tongerloplein en een in het Emile van Loonpark. Daarbij ligt de focus bij het Tongerloplein op live muziek van zangers, zangeressen en bands. In het Emile van Loonpark zal het programma vooral worden vormgegeven door een mix van DJ's van (inter)nationale tot regionale bekendheid. Hier wordt ook een grootse lichtshow gehouden. Volgens de organisatie biedt het programma hiermee voor elk wat wils. Om ook gezinnen de kans te geven om een heerlijke dag erop uit te zijn, komt er dit jaar een Jumbo kids corner op het Tongerloplein. Hier kunnen de jonge bezoekers zich vermaken, terwijl de ouders genieten van een drankje en de muziek.

Overtroffen

Volgens Menno Nefs, voorzitter van de Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal, zijn vorig jaar alle eigen verwachtingen overtroffen. "We hadden nooit van te voren kunnen bedenken dat het zo druk zou zijn tijdens de eerste editie", vertelt hij. "Dat de reacties van de bezoekers enthousiast waren konden we daar al goed zien, maar dat ook de omwonenden achteraf zeer te spreken waren over het evenement was de kers op de taart. Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven."

Festival informatie

De tweede editie van het Bevrijdingsfestival Roosendaal vindt plaats op zaterdag 5 mei 2018. Op het Tongerloplein kan er van 14.00 uur tot 21.30 uur worden genoten van live optredens. In het Emile van Loonpark kan van 18.00 uur tot middernacht worden gefeest. De toegang tot het festival is gratis. Surf voor meer informatie naar www.bevrijdingsfestivalroosendaal.nl.

Sterke namen

De komende tijd zal de organisatie via social media de namen van de artiesten bekend gaan maken. De eerste act is al bekendgemaakt: het DJ duo De Lievelings DJ's van je Zusje zal in het Emile van Loonpark gaan draaien. De rest van de line-up zal uit sterke namen gaan bestaan, zo kondigt de organiserende Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal aan. Deze is dit jaar opgericht om het festival nog verder te kunnen professionaliseren. Deze stichting wordt bemand door een grote groep jonge vrijwilligers.[l]