Afbeelding

Gastgezinnen gezocht omgeving Roosendaal

ROOSENDAAL - De aanvraag naar goede geleidehonden neemt nog steeds erg toe. Om daar aan te kunnen voldoen hebben wij heel dringend gastgezinnen nodig die een pup voor een jaar in huis nemen en onder begeleiding van de school met o.a. door ons verzorgde trainingen een pup opvoeden zodat hij/zij uiteindelijk de opleiding ingaat!

Wij hebben nu een teefje drachtig, dat worden golden doodles, er is een teefje gedekt, als zij drachtig is worden dat shepadoodles, we verwachten teefjes loops die dan weer gedekt zullen worden. Ook hebben wij de mogelijkheid pups elders aan te kopen zoals golden retrievers en labrador retrievers.

Wat zoeken wij in een gastgezin:

1. gezin met of zonder kinderen, voorkeur geen kinderen onder de 4 jaar

2. gezin waar overwegend een volwassen persoon thuis is, dit hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn

3. gezin waar bijv in geval van meerdere dagen werk de hond mee mag naar het werk zodat de hond niet alleen thuis hoeft te zijn, dit wordt wel degelijk aangeleerd maar zal nooit het hoofddoel van de training zijn daar we onze honden juist leren dat ze overal mee naar toe mogen en ergens rustig gaan liggen.

4. gezinnen die de rust, tijd, liefde en energie hebben om dit voor iemand anders te doen die we uiteindelijk zo blij maken met hun vrijheid en onafhankelijkheid door het werken met een geleidehond.

Onze trainingen worden verzorgd in Almere, Leidschendam, Drachten en Roosendaal., Natuurlijk zijn wij bereid om ook in andere regio's trainingen te verzorgen, dan moeten er wel graag 4 hondjes in die regio uitgezet kunnen worden zodat er ook echt een groepje ontstaat.

Wat kunnen wij u bieden

1. een leuke pup vanaf de leeftijd van 7 weken tot ongeveer 14 maanden

2. alle spullen die bij een hond horen, zoals bench etc, voer wordt door ons verzorgd, dierenartskosten wordt door ons verzorgd

3. Trainingen waarin u alles leert over hondengedrag en opvoeden van honden, natuurlijk wel naar onze maatstaven wat bij een geleidehond hoort.

4. De trainingen zijn de eerste 4 weken dat u de pup heeft 1x per week, dan 1x per 2 weken op alle schoolvakanties na, alles wat u in de trainingen leert gaat u in uw eigen tijd in praktijk brengen zodat het voor de hond een gewoonte wordt, gehoorzaamheid, drukte, trein, bus, schoolpleinen, winkelcentra etc, uiteindelijk mogen deze honden overal mee naar toe.

5. Natuurlijk mag de hond ook mee op vakantie, we bespreken dat altijd van te voren i.v.m. evt. rabiƫs en extra ontwormingen, kan dat niet dan kunnen wij altijd informeren bij andere gastgezinnen die voor opvang willen zorgen.

Is dit iets voor u? Neemt u dan contact met ons op, info@hondentrainer.nl of 06-15619160.

Wij hebben op zaterdag 26 mei een infodag! U kunt dan bij ons komen onder genot van een hapje en drankje en al uw vragen stellen, ook zullen er andere gastgezinnen aanwezig zijn die u kunnen vertellen over hun ervaring etc.

De dag begint om 10.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Graag verzoeken wij u om u per mail daar voor op te geven zodat wij weten op hoeveel mensen wij mogen rekenen. Geleidehondenschool Herman Jansen, Prieelvogelweg 15, 1349 CG Almere, 0365384560, 06-15619160, info@hondentrainer.nl [l]

Afbeelding