Intercity Brussel neemt afscheid van Roosendaal

ROOSENDAAL - De Intercity Brussel neemt op 8 april met een officieel moment afscheid van Roosendaal.

Dat heeft NS-regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau laten weten tijdens één van de testritten met de IC Brussel over het HSL-spoor. Zondag 8 april om 22.49 uur vertrekt de intercity voor de laatste keer vanuit Roosendaal naar Brussel, het afscheid van de veelgebruikte Intercity staat dan ook gepland rondom deze laatste stop. Namens de gemeente Roosendaal zal wethouder Cees Lok (mobiliteit) hierbij aanwezig zijn.

Historisch moment

De Nationale Spoorwegen wil op deze dag stilstaan bij het feit dat met het stoppen van deze dienstregeling een eind komt aan meer dan zestig jaar treinen tussen Brussel en Amsterdam via Roosendaal. "Dit is toch een historisch moment", weet Alting von Geusau. In Roosendaal werden voor het schrappen van de grenscontroles ook koffers gecontroleerd. "Het was echt een internationaal overstapstation."

Breda

De dienstregeling Amsterdam-Brussel komt met ingang van maandag 9 april te vervallen. Dan rijdt de trein over het HSL-spoor met een stop in Breda. Daarmee wordt de reistijd voor reizigers vanuit Brabant, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zo'n half uur korter. Verschillende Roosendaalse partijen hebben de afgelopen jaren geprobeerd om deze verandering tegen te gaan, maar zonder succes. [l]