Peter Hagenaars koning bij Alpenjagers na unieke inhaalrace

ROOSENDAAL - De kruisboogschutters van de Roosendaalse vereniging de Alpenjagers hebben het seizoen 2018 weer geopend met de traditionele koning verschieting.

In 2 series van 15 schoten nemen de schutters het tegen elkaar op. In de eerste serie was Bert van Eekelen de grote verrassing door 143 punten te schieten, de hoogste serie van de dag. Hij werd gevolgd door Peter Hagenaars op maar liefst 6 punten achterstand met 137 punten en Frans Joore op 7 punten achterstand met 136 punten. John Schrauwen volgde met 133 punten al op 10 punten achterstand op de 4e plaats en Yilmaz Ozcelik met 132 punten op 11 punten. De rest van de schutters liep een nog grotere achterstand op die niet meer in te halen was.
In de 2e serie liet Bert van Eekelen toch heel wat steekjes vallen en eindigde met een serie van 133 punten. Ondertussen was Peter Hagenaars aan een uitstekende 2e serie bezig en na telling bleek hij 141 punten te hebben. Frans Joore schoot ook een goede 2e ronde met 139 punten. Peter Hagenaars werd met een totaal van 278 punten voor de eerste keer in zijn carrière koning van de Alpenjagers. De titel van 1e ridder ging naar Bert van Eekelen met een totaal van 276 punten die hier mee voor de eerste keer in het koningshuis kwam en Frans Joore werd 2e ridder met een totaal van 275 punten. De nieuwe schutters hebben laten zien de oude garde voorbijgestreefd te zijn. Helmer Siegers werd met 268 punten 4e gevolgd door John Schrauwen met 266 punten. Piet Beerendonk werd 6e met 264 punten en Henk Meeuwisse en Pieter Griffioen werden gedeeld 7e/8e met 261 punten. De 9e plaats was voor Yilmaz Ozcelik met 257 punten, hij werd gevolgd door Anton van der Ven met 255 punten. De 11e plaats was voor Gerard van Voskuilen die 254 punten noteerde en hekkensluiter was dit maal Jan Hagenaars met 253 punten.

Gehuldigd
Cor van Nassau en Helmer Siegers werden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap van de Alpenjagers. Ze kregen beiden van voorzitter John Schrauwen het speciale gouden kruisboogje opgespeld. Cor van Nassau werd geprezen om zijn uitstekende werk als penningmeester van de Alpenjagers. Cor was in 1974 al lid geworden van de Alpenjagers en in 1989 gestopt. In 2008 is Cor weer lid geworden en heeft gelijk de taak van penningmeester op zich genomen en met verve uitgevoerd. Ook Helmer Siegers is sinds 1993 een lid waar altijd een beroep kan worden gedaan bij de organisatie van grote wedstrijden. De Alpenjagers hebben wat dat betreft een goede naam dat alle schutters zich bijzonder inzetten als het op organisatie aan komt. [l]