Korte berichten

ROOSENDAAL
Lenteconcert:
Op 22 april laat de Roosendaalse Skyline Band zich weer horen tijdens het Lenteconcert in het Kadehuis, Kade 24 in Roosendaal. De Skyline Band bestaat uit 13 gemotiveerde en enthousiaste muzikanten. Ze worden deze middag bijgestaan door een talentvolle zangeres, Claudia Camu, en een even talentvolle zanger, Matt Broos. Onder de deskundige leiding van Dim van Oosterhout speelt de Skyline Band van 15.00 tot 17.00 uur een gevarieerd programma. De toegang is gratis.
Kunstroute Roosendaal breidt uit: In de wijken Weihoek, Tolberg, Vondellaan, Kade en Boulevard Antverpia is op zaterdag 21 en zondag 22 april voor de tweede maal een kunstroute uitgezet. 9 kunstenaars openen hun ateliers voor het publiek dat kan kennismaken met hun werk en werkwijze. Door een grote diversiteit aan werk is het een interessante route en de kunstenaars staan klaar om u meer te vertellen en u mee te nemen in datgene wat hen drijft. De ateliers zijn open van 12.00-17.00 uur en zijn te herkennen aan de zwarte en gele ballonnen.
Preek van de Leek: Donderdag 19 april heet Spirit in Roosendaal alle inwoners van Roosendaal van harte welkom in de Kruiskerk om te genieten van en te oordelen over de beste preek in de 3de editie van de Preek van de Leek! Dit jaar staat het oudtestamentische Scheppingsverhaaluit Genesis 1 en 2, vers 1-4 centraal. Vier Roosendalers gaan de uitdaging aan om te preken: Marion Vriens, beeldend kunstenares Teun Dekker, directeur De Kroevendonk Mariet van de Noort, voedseltechnoloog Bert Klijs, oud-secretaris Stichting Keerpunt. De vakjury bestaande uit journaliste Franka van der Rijt, pastoor Ronald van Bronswijk en ds. Marjo den Bakker beoordeelt de preek qua presentatie, inhoud enz. Plaats: Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal, van 19.30-21.30 uur.
55+ bingo: Vrijdag 20 april is er weer een gezellige levensmiddelen bingo en voor alle deelnemers gratis bakje koffie met wat lekkers er bij. Aanvang 14.00 uur in Buurthuis Keijenburg.
Rommelmarkt: In Wijkcentrum De Bergspil staat zondag (15 april) weer een rommelmarkt op het programma van 10.30 tot 14.30 uur. Het adres is Tolbergcentrum 158 in Roosendaal. Parkeren kan er gratis en wie een tafel wil huren kan mailen naar rommelmarkt@bergspil.nl. Kijk voor meer informatie over tafelprijzen en het reglement ook op www.bergspil.nl
Rommelmarkt: Zondag 15 april rommelmarkt in buurtcentrum Kalsdonk van 11.00 tot 14.30 uur. Alle tafels zijn bezet dus is er weer veel te koop. Ook de bar is open voor een lekker bakje koffie of een broodje.
Informatieavond pleegzorg: Soms zijn problemen in een gezin zo groot, dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen. Dan zijn er gelukkig veel pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden. Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Om wat voor kinderen gaat het? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Daarover gaat de informatieavond van Juzt Pleegzorg op maandag 16 april van 20.00 tot 22.00 uur, in het Stadskantoor, Stadserf 1 in Roosendaal. Belangstellenden kunnen zich opgeven: 076-5256444 of via www.juzt.nl/agenda [l]