Onherkenbaar HSC'28 verliest van TVC Breda

HEERLE - Zondag 1 april kon de wedstrijd tussen HSC’28 en TVC Breda geen doorgang vinden. De bezoekers uit Breda konden niet voldoende spelers op de been brengen om aan de wedstrijd te beginnen. Donderdag 5 april werd deze wedstrijd op sportpark Harella alsnog afgewerkt en verliep uiterst teleurstellend voor de thuisploeg.

HSC’28 speelde een slechte wedstrijd, kon vanaf het begin van de wedstrijd geen grip krijgen op de bezoekers en liep achter de feiten aan. De duels werden niet gewonnen en aan voetballen kwam de ploeg van Johan Claassens niet toe. Veelvuldig werd de lange bal in de richting van de voorwaartsen gehanteerd, maar deze werden vrijwel allemaal onschadelijk gemaakt door de TVC-defensie. TVC Breda kon daarentegen wel een aantal keer gevaarlijk worden, maar Colin Janse kon HSC’28 in het begin van de wedstrijd op de been houden. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers dan toch op 0-1. Na een afgeslagen bal voor de HSC’28-goal leek een van de verdedigers de bal te kunnen wegwerken. Echter gleed deze onfortuinlijk uit, waardoor de aanvaller van TVC Breda de bal gemakkelijk tegen de touwen kon schieten. Voor rust werd het zelfs nog 0-2 in het voordeel van de Viola’s uit Breda. Vanuit de Bredase defensie werd de bal lukraak naar voren geroeid en deze viel plots over de HSC-verdediging heen, waarna de TVC-spits vrije doortocht had en bekwaam afrondde.
Na de thee ging HSC’28 snel op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg kon meer druk uitoefenen dan in de eerste helft en dit leverde meteen wat kleine kansjes op. Deze werden echter niet verzilverd. Na een kwartier na rust viel het doek voor HSC’28 definitief toen een TVC-speler vanuit een vrije trap op het middenveld werd diep gestuurd. In eerste instantie leek de bal nog gestopt te worden, maar bij de tweede paal kon de 0-3 alsnog worden binnen getikt. Tobie Hopmans deed namens HSC’28 nog wat terug door de bal vanuit een corner van dichtbij in het doel te werken: 1-3. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van Groeninge voor het einde van de wedstrijd en zag een onherkenbaar HSC’28 koploper RSV uitlopen.

HSC'28 laat punten liggen tegen Neerlandia'31
Na de enorme zeperd tegen TVC Breda, kon HSC'28 in de thuiswedstrijd tegen Neerlandia'31 het geschonden blazoen oppoetsen en zichzelf herstellen van de geleden nederlaag. HSC'28 begon vrij aardig aan de wedstrijd en kon over de flanken een aantal keer gevaarlijk worden. De grootste kans in de eerste helft werd gecreëerd door Tom Heijnen, die een drie spelers passeerde en de bal goed terugtrok naar de zestienmeter. De inlopende Remco Trouw zette te weinig kracht achter de bal, waardoor deze gemakkelijk verdedigd kon worden en de kans verkeken was. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer overwicht, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Barry Perk en Jaap Hopmans waren nog het dichtst bij een doelpunt, maar zagen hun inzetten ternauwernood gekeerd worden of naast het vijandelijke doel verdwijnen.
Neerlandia'31 kon hier, buiten enkele corners en vrije trappen, weinig tegenover zetten. Aanvallen van de bezoekers werden al snel onschadelijke gemaakt door de HSC-defensie of konden gepareerd worden door doelman Colin Janse. Beide ploegen gingen dan ook met 0-0 de rust in.
Na rust probeerde de equipe van Johan Claassens Neerlandia'31 verder terug te dringen op eigen helft. HSC'28 kreeg hier door steeds meer kansen. Tobie Hopmans had de pech dat zijn inzet na een heuze scrimmage voor het doel van de bezoekers nog van de lijn werd gehaald.
Niet veel later leek HSC'28 dan toch op voorsprong te komen. Bram van den Bemt ging de zestienmeter binnen en schoof de bal naar Barry Perk, die bij de tweede paal geheel vrij binnentikte. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspel. Dit was nogal dubieus, doordat er een Neerlandia-verdediger nog op twee meter van de achterlijn lag.
In de 65e minuut viel de verdiende 1-0 dan toch. Sven van Osta verstuurde vanuit de linkerkant van het middenveld een perfecte crosspass in de richting van Barry Perk, die de bal in een keer uit de lucht nam en hem prachtig diagonaal tegen de touwen schoot.
HSC'28 ging op zoek naar de tweede treffer, maar tien minuten voor tijd viel uit het niets de gelijkmaker. De linksbuiten van Neerlandia'31 werd in buitenspelpositie aangespeeld. Vervolgens schoot hij onverwacht op doel in plaats van een voorzet te geven. Colin Janse kon hier niet het juiste antwoord op geven en zag de 1-1 binnen vallen. De scheidsrechter, die op 35 meter van de situatie stond, negeerde het vlagsignaal en keurde de goal onterecht goed.
HSC'28 was daarna via een kopbal van Barry Perk op de lat en een schot van Jaap Hopmans op de paal alsnog dicht bij de overwinning, maar verloor uiteindelijk wederom dure punten op eigen veld. Koploper RSV is hierdoor uitgelopen naar een voorsprong van 5 punten.

Zondag 15 april gaan de rood-zwarten op bezoek bij GSC/ODS. De aftrap daar is om 14.30 uur.[l]