Vlnr: Bas, Tico, Joram en Bjorn.
Vlnr: Bas, Tico, Joram en Bjorn. Karin Brouwers

Dynamo Roosendaal heren presteren weer fantastisch

ROOSENDAAL - In het weekend van 7 en 8 april werden in Volendam weer kwalificaties voor het NK heren turnen gehouden.

Op de vroege zaterdag ochtend mocht Dylan Schuurbiers zijn 1/4 finale turnen, Dylan komt uit in de 1e divisie pupil en werd deze ochtend bij gestaan door trainers Jeroen Dingemans en Django Ornek. Dylan was erg sterk op brug en vloer en ging met gemak door met een 16e plaats naar de halve finale.
Op deze ochtend was ook Gijs Franken aanwezig om zijn kwalificatie te turnen. Gijs traint bij O&O Zwijndrecht maar woont in Roosendaal. Op sprong, brug en vloer haalde hij hoge punten maar helaas door een val op rekstok ging de 1e plaats deze keer aan hem voorbij. Hij werd 3e deze keer. Wel gaat hij als één van de beste twee door naar de halve finale.
In de volgende wedstrijd waren maar liefst vier heren van Dynamo aan de beurt. Bjorn Nelemans, Bas Wijnsma, Tico van der Horst en Joram Brouwers hebben allevier drie kwalificatie wedstrijden waarvan dit de tweede was. Bjorn komt uit in de 1e divisie junior 2. Waar hij vorige keer last had van een studiereis een week voorafgaande aan de wedstrijd was hij deze keer in top vorm. Met hoge scores op vloer, voltige en rekstok werd hij 2e allround en is hij verzekerd van een allround finale en finales op vloer, voltige, rekstok en sprong. Bas, Tico en Joram turnen alledrie in de jeugd 1e divisie. Waar voor Joram en Tico deze oefenstof nog nieuw is, heeft Bas als 2e-jaars hierin zijn draai al helemaal gevonden. Tico was erg sterk op voltige, rekstok en vloer en wist zich hiermee knap naar een 10e plaats te turnen. Na twee kwalificaties staat hij rond een mooie 15e plaats. Joram haalde zijn hoogste scores op vloer en brug en werd 14e deze keer hij staat na twee kwalificaties rond de 10e plaats. Hij is al wel verzekerd van een plaatje in de toestel finale vloer. Voor deze twee heren is de volgende kwalificatie dus erg spannend want de beste twaalf allround mogen door naar de allround finale. Bas was op brug de sterkste van het hele deelnemers veld en ook op sprong en rekstok haalde hij hoge punten. Hij werd uiteindelijk 3e van allemaal en heeft al een plaats in de allround finale en ook op toestel brug is er een plaats voor hem.
Op de zondag ochtend was het de beurt aan Delano Kromoredjo. Trainer Erwin Ornek was meegereisd naar Volendam om hem te begeleiden tijdens deze wedstrijd. Delano komt uit in de 1e divisie instap en doet dit als 1e-jaars erg knap. Zijn sterkste toestellen waren brug en vloer, mede hierdoor behaalde hij een mooie 8e plaats.

Volgende wedstrijden heren
In het weekend van 21 en 22 april zijn de volgende wedstrijden voor het NK, hierin zullen weer een behoorlijk aantal Dynamo heren aanwezig zijn.

Eerste finalisten A Selectie zijn een feit
Op zondag 8 april werkten drie turnsters uit de A-selectie van Dynamo Roosendaal hun halve finale af in Nieuwegein. Dewi Govaers (pupil 1 N2) starte met een mooie balkoefening, Ook haar vloeroefening was netjes maar daar had ze iets meer mogen geven om deze te verfraaien. Verder twee keurige sprongen en een rekstokoefening waarbij voor het eerst op wedstrijd haar losom reus lukte. De mooie strakke balkoefening, die een 13.267 pnt. kreeg, zorgde ervoor dat ze zowiezo al een NK toestelfinale balk te pakken had. Haar totaalscore werd 52.701 pnt. en hiermee een schitterende 5e plaats allround. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de NK finale. Alyssa van Hauwaert (pupil 2 N2) turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op de 14de plaats. Ook voor haar een ticket voor de finale. Hierna was het de beurt aan Guusje Graswinckel (jeugd 1 N3). Helaas had Guusje 2 vallen op brug, maar haar vloeroefening was erg netjes en een 13.333 punt was dan ook goed voor een toestelfinale vloer. Daarna mocht ze nog op balk haar beste kunnen laten zien. Het was erg spannend. Een prachtige balkoefening met uiteindelijk de hoogste score van 13.133 pnt. was het eindresultaat. Dus nog een toestelfinale balk te pakken ook voor Guusje. Allround eindigde ze op een 11de plaats. Met een tevreden gevoel konden deze dames en trainsters weer terug richting Roosendaal. Op naar nog meer finaleplaatsen!

Programma
Volgend weekend de overige N2 en 2e divisie turnsters die naar Leek mogen om hun ticket te bemachtigen. De week erna zullen de 1e divisie turnsters en de N1 meisjes hun halve finale afwerken. Nog een hoop mogelijkheden te gaan dus. Veel succes allemaal.[l]

vlnr Bas, Tico, Joram en Bjorn