Het tijdelijk atelier bij de Wingerd.
Het tijdelijk atelier bij de Wingerd. Wingerd

Davinci, Lavoor en Wingerd schilderen ook mee

ROOSENDAAL - Afgelopen tijd is kunstenares Peet Quintus, Typical Dutch Art, bij diverse scholen in Roosendaal geweest voor deelname aan het grote kunstproject “750 Roosendalers in Kleur”. Vanwege het 750 jarig bestaan van onze stad gaat Peet met 750 mensen uit Roosendaal een groot schilderij maken dat uiteindelijk in de Roselaar komt te hangen.

Deze maand is de jeugd met verf en kwasten aan de slag gegaan. Op heel spontane wijze heeft het Davinci college aangegeven graag deel te willen nemen aan het schilderproject en met een 5 tal klassen zijn we vervolgens gaan schilderen. Er heerste een hele gezellige sfeer en vol overgave is er gewerkt, met zeer veel prachtige werkjes als resultaat.
Daarna was er een schildermiddag bij basisschool de Lavoor, het was een flinke uitdaging om in twee uur tijd 80 leerlingen de gelegenheid te geven hun visie op Roosendaal te schilderen. Maar als een geoliede machine verliep deze bijzondere middag en wat hebben we er een feest van gemaakt.
Een kleine week later was Peet te gast bij basisschool de Wingerd, daar had ze voor de dag haar atelier opgebouwd. In groepjes van 10 kwamen de kinderen schilderen. Na een korte uitleg gingen ze zeer geconcentreerd aan de slag. Het was zeer aandoenlijk om te zien hoe de grote kinderen de kleintjes hielpen bij hun werk.
Uiteindelijk zijn er weer veel prachtige visies op Roosendaal aan het kunstwerk toegevoegd en het was een groot plezier om de jeugd te schilderen!
Oproep: Wil je als sportclub of andere vereniging ook kosteloos deelnemen? Reageer dan snel nu er nog mogelijkheden zijn en laat het weten aan Peet via info@typicaldutchart.nl. [l]

Het tijdelijk atelier bij de Wingerd