Roosendaler wilde aanslag plegen op Turks consulaat

ROOSENDAAL - De politie heeft maandag een 37-jarige Roosendaler aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

Twee broers van 26 en 29 jaar uit Oudenbosch en een 39-jarige man uit Essen werden eveneens aangehouden. Het Openbaar Ministerie laat weten dat er vier mannen van Marokkaans-Nederlandse afkomst in beeld zijn gekomen in een onderzoek naar een geluidsfragment dat de AIVD in 2017 beschikbaar stelde in een ander onderzoek. "Dat onderzoek richtte zich op een verdachte in Rotterdam die in een kelderbox een Kalasjnikov met munitie en een grote hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk had liggen", meldt het OM.

De aangehouden mannen zijn samen met de verdachte in de Rotterdamse zaak te horen in het geluidsfragment. Daarbij hebben ze het onder andere over een te plegen aanslag op het Turkse consulaat. De Rotterdammer werd in november 2017 veroordeeld tot 4 jaar cel.

Hennepkwekerij

Maandagochtend zijn drie woningen onderzocht in Oudenbosch en Roosendaal, een loods in Sprundel en twee woningen in Essen en Antwerpen. Daarbij werden drie auto's in beslag genomen, maar ook digitale gegevensdragers. "In de woning in Roosendaal ontdekte de politie op zolder een hennepkwekerij met meer dan 100 planten. Er zijn bij de doorzoekingen geen wapens of explosieven aangetroffen." [l]