HSC'28 verliest nipt van GSC/ODS en ziet RSV nog verder uitlopen

HEERLE - HSC’28 mocht op 15 april aantreden tegen GSC/ODS. Vanaf het begin af aan was er sprake van een sfeer rondom de wedstrijd die niet anders dan grimmig te noemen was.

Nadat eerder de thuiswedstrijd al zeer vervelend was verlopen met allerlei incidenten mocht HSC’28 nu bij de ploeg uit Dordrecht op bezoek. De Heerlenaren zagen zich gesteund door een groot aantal vaste supporters die ook de reis naar Zuid-Holland hadden afgelegd. De thuisploeg had verschillende spelers met langdurige schorsingen door de uit de hand gelopen wedstrijd bij SC Welberg. Opmerkelijk is dat een van deze spelers zelfs tot in de rust voor de HSC-kleedkamer bezig was met provoceren. Ondanks dit alles werd er gelukkig ook nog gevoetbald.

HSC’28 kwam redelijk uit de startblokken maar het spel van de bezoekers werd veelvuldig ontregeld door enkele grove charges van GSC/ODS. Een van deze charges resulteerde na 10 minuten zelfs in het uitvallen van Sven van Osta. Vervolgens kwam HSC’28 toch beter in de wedstrijd door de bal wat sneller rond te laten gaan waardoor de tackles ontweken konden worden. HSC’28 leek dan ook op voorsprong te komen. Gerben Boogaard legde de bal strak voor op Barry Perk, die de bal op zijn beurt hard tegen de touwen schoot. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. GSC/ODS werd echter wel gevaarlijk via enkele steekpasses achter de verdediging en één van deze steekballen werd niet goed verdedigd waarna GSC/ODS vrij voor keeper Colin Janse kwam en de 1-0 op het scorebord zette. Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft had eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het balbezit was voor HSC’28 en GSC/ODS probeerde er middels counters uit te komen. HSC’28 kon geen echte kansen creëren met het vele balbezit en kwam eigenlijk ook niet lekker meer in de wedstrijd door de vertragingen van de thuisploeg. Hierdoor bleef de 1-0 op het scorebord staan en dit was tevens ook de eindstand.

Rest nog om een groot compliment te maken naar de scheidsrechter. Deze man mocht in zijn eentje naar deze club toe gaan, heeft ontzettend goed gefloten en leek haast wel immuun voor het constante gezeur van de thuisploeg. Hij zat overal keurig bovenop en floot zijn eigen wedstrijd. Om dit in zo’n grimmige/intimiderende omgeving te doen, met een thuisploeg die het beste omschreven kan worden als een tikkende tijdbom, kan niet anders omgeschreven worden als grote klasse.

HSC’28 moet nu haar wonden likken en lijkt na deze nederlaag de titelaspiraties definitief in de koelkast te moeten zetten. Gelukkig heeft de ploeg uit Heerle nog een periodetitel op zak en wie weet hoeveel kansen er nog te vergeven zijn op promotie met de overstap van verschillende teams naar het zaterdagvoetbal. Voor nu is het vooral zaak om de komende wedstrijden te gebruiken om het lekkere gevoel van voor de winterstop weer terug te vinden waardoor uiteindelijk ook zulke potjes als vandaag weer gewonnen gaan worden. [l]