SDW biedt naast deeltijdpleegzorg nu ook pleegzorg als opvoedingsvariant

ROOSENDAAL – Het doel van pleegzorg is in eerste instantie dat ouders zelf de opvoeding weer op zich nemen, maar het kan zijn dat een kind voor langere tijd bij een pleeggezin geplaatst en opgevoed wordt. SDW biedt nu ook deze vorm van langdurige pleegzorg als opvoedingsvariant, waarbij continuïteit, veiligheid en optimale ontwikkelingskansen voor het kind centraal staan.

SDW bood al de deeltijdpleegzorg waarbij ouders en kind een regelmatige ‘adempauze’ inlassen doordat het kind bijvoorbeeld één tot een aantal weekenden per maand bij een pleeggezin gaat logeren. Zo kan in veel gevallen uithuisplaatsing worden voorkomen. SDW pleegzorg kenmerkt zich doordat de kinderen en/of de biologische ouders een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand hebben.
Voor beide vormen van pleegzorg ziet SDW de vraag groeien. Vandaar dat SDW op zoek is naar nieuwe pleeggezinnen in West-Brabant. Op 29 mei organiseert SDW een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben in pleegzorg. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur op kantoor de Douanier aan Kadeplein 3A in Roosendaal.
Stuur voor meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst een mail naar pleegzorg@sdwzorg.nl. Of kijk op www.sdw.nl/pleegzorg [l]