Korte berichten

ROOSENDAAL
Excursie Leer- en Buurttuin:
Op dinsdag 8 mei organiseert Spirit in Roosendaal een excursie. U bent welkom voor een rondleiding o.l.v. docent Rens Boon door de Leer- en Buurttuin De Buitenkans van het Da Vinci College. Een boeiend Roosendaals schoolproject, waarbij naast duurzaamheid, ook de sociale cohesie en gedeelde verantwoordelijkheid van leerlingen en buurtbewoners een rol spelen! Aansluitend vertelt Jan van Pul iets over zijn duurzaam gebouwde huis. Verzamelen bij de parkeervakken schuin tegenover Ons Huys, Bovendonk 29, Roosendaal. Aanvang 16.00-17.30 uur. Kosten: vrije gift. Opgave uiterlijk donderdag 3 mei via spiritinroosendaal@gmail.com.
Zomerbridge: Ook deze zomer kunt u weer bridgen op maandag bij BC.Klaveren Vier vanaf 14 mei. Wij beginnen om half twee inschrijven bij binnenkomst. Er zijn aardbeien te winnen. De locatie is Huis ten Halve in Roosendaal.
IVN-wandeling: Op zondag 6 mei organiseert IVN-Roosendaal een wandeling onder leiding van een gids over Landgoed De Moeren. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Lodge te Roosendaal. Er wordt zo veel mogelijk samen gereden, waarvoor een kleine bijdrage wordt gerekend. De wandeling zelf duurt 2 uur. Voor meer informatie: www.ivn.nl/roosendaal.

HEERLE
Parkinson Café West-Brabant:
Donderdag 3 mei, Parkinson en Revalidatie. Vaak ontstaan er meerdere problemen in het verloop van de ziekte van Parkinson. Een van de revalidatieartsen van het Bravis ziekenhuis gaat in op de rol die de revalidatiearts kan spelen bij de zorg voor de Parkinsonpatiënt. Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle. De Schalm is gevestigd in de Gertrudiskerk, de ingang bevindt zich aan de Herelsestraat. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren. Parkinson Café West-Brabant is een initiatief van het samenwerkinsgverband van TWB, Thuiszorg met Aandacht, Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis Ziekenhuis, stg. tanteLouise-Vivensis, Van Broekhoven Fysiotherapie, Fysiotherapie van Lammeren, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.

WOUW
Orgelconcert:
Ook dit jaar zijn er weer schitterende concerten te beluisteren in de Lambertuskerk te Wouw. Zondag 6 mei is de opening. Organiste Tannie van Loon uit Eindhoven en Cellist Marien van Staalen uit Wouw zullen een gezamenlijk programma brengen met werken van: Elgar, Saints-Saëns, Bach en Goebaldoelina. Concert zondag 6 mei Lambertuskerk Wouw om 16.00 uur. [l]