het jongste 'grut' uit de A Selectie van Dynamo (Iris rechts achter).
het jongste 'grut' uit de A Selectie van Dynamo (Iris rechts achter). trainster Karin

Zeven NK tickets erbij voor Dynamo Roosendaal.

ROOSENDAAL - Op zaterdag 21 april mocht een grote groep turnsters van de A-selectie van Dynamo Roosendaal afreizen naar Alkmaar om daar hun halve finale NK te turnen.

De dag begon met de benjamins (instap N1) van de groep. Het zou een spannende wedstrijd worden voor deze turnsters, want van de 28 turnsters per baan mochten er maar 12 per baan door naar de finale. Dina Hoefsmit, Lilly Soto Rodriguez en Bridget van den Broek hebben geturnd naar kunnen, maar zijn helaas niet door. Deze dametjes hebben goed hun best gedaan en kunnen nu lekker verder trainen op nieuwe elementen. Ook weten zij nu hoe het “spelletje” landelijk turnen in elkaar steekt. Ditzelfde geld ook voor instapper Iris van der Kloot maar de wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Naast een 8ste plaats allround wist zij ook nog als enige instapper van Dynamo een toestelfinale binnen te slepen, op brug. Kyara van Dooren staat met haar 14e behaalde plek als tweede reserve voor het NK. Knap gedaan.
Daarna was het de beurt aan Angélica Daniëlse (jeugd1 N2). Zij wist het podium te behalen met een prachtige 2de plaats allround en dus een NK ticket. Zij plaatste zich ook nog voor 3 toestelfinales, namelijk sprong, brug en balk!
Wedstrijd 3 was voor Jasmina Vaarnold, Joëlla Vermeulen en Esmee Kools (jeugd 1e divisie). Jasmina pakte het brons allround en maar liefst 4 toestelfinales! Joëlla volgde haar op de voet en werd allround vierde en haalde ook 4 toestelfinales binnen. Esmee wist allround de zesde plaats te bemachtigen en plaatste zich voor een toestelfinale sprong. Ook deze 3 turnsters zijn door naar de finale NK.
Chayenne Kromoredjo (junior 1e divisie) turnde een voor haar goede wedstrijd en werd allround 11e en dus door naar de finale. Helaas is Cato Graswinckel geblesseerd en kon dus niet haar halve finale turnen, voor haar is een voorspoedig herstel nu het belangrijkste.
De laatste turnster deze dag was Manouk Haast (senior 1e divisie). Zij wist deze dag geweldig af te sluiten met gewoon een 1ste plaats allround en een zeer verdiende toestelfinale op balk. Knappe prestatie als eerstejaars senior!
Al deze turnsters hebben in het weekend van 9 en 10 juni hun NK allround en toestelfinales in Almelo. Succes alvast.

het jongste