Eerste finalisten voor NK heren turnen bekend

ROOSENDAAL - In het weekend van 21 en 22 april werden in Kampen de 1/2 finales herenturnen gehouden. Dynamo-Roosendaal was hier vertegenwoordigd door vijf heren. Ook de Roosenddalse Gijs Franken, wie sinds dit jaar uitkomt voor O&O Zwijndrecht stond in deze 1/2 finale. Om in de finale terecht te kunnen komen moet je bij de beste 12 horen en om een toestelfinale te bemachtigen moet je bij de beste zes per toestel zitten.

Op zaterdagochtend waren Milo van der Graaf, Pjotr Semenov en Rego Saarloos aan de beurt. Deze drie heren komen allemaal uit in de 2e divisie instap. Voor Pjotr en Milo is dit hun eerste seizoen bij Dynamo-Roosendaal maar beide heren hadden het toch al geschopt tot de 1/2 finale. Milo turnde een nette wedstrijd en haalde de hoogste punten van alle op ringen en sprong en haalde hiermee op beide toestellen de toestel finales. Hij werd nipt 14e en is dus reserve voor de finale allround. Pjotr Semenov turnde mooie oefeningen en zijn beste toestellen waren sprong, brug en rekstok. Door dit resultaat werd hij 10e en heeft hij een plekje in de finale. Rego Saarloos turnde een stabiele wedstrijd zoals altijd met het hoogste punt op brug en hoge punten op vloer, ringen en rekstok werd hij 1e in deze 1/2 finale en heeft hij dus de finale bereikt en heeft hij vier toestel finales op vloer, ringen, brug en rekstok.
Dezelfde ochtend was ook Clive Huijbrechts aan de beurt, hij komt uit in de 3e divisie pupil. Clive turnde naar behoren en haalde hoge punten op vloer en ringen. Op beide toestellen staat hij in de toestel finale. Allround werd hi 17e.
Gijs Franken turnt in de talenten divisie pupil en ook hij turnde een mooie wedstrijd. Hij werd 4e in deze 1/2 finale en gaat dus door naar de allround finale en behaalde maar liefst op alle zes de toestellen de finales. De laatste van de dag voor Dynamo was Delano Kromoredjo, hij komt uit in de 1e divisie instap maar had niet helemaal zijn dag. Werd hij bij de 1e kwalificatie nog 4e van zijn baan, helaas werd hij deze keer 24e en mag hij niet door naar de finale. Delano mag volgend jaar nog een jaar in de instap omdat bij het heren turnen je altijd 2 jaar in dezelfde groep zit.
De volgende kwalificaties zijn op 26 en 27 mei en hieraan doen, Bas Wijnsma, Bjorn Nelemans, Tico van der Horst en Joram Brouwers mee voor Dynamo-Roosendaal. De finale NK is een week later. Op zaterdag 2 juni de Allround finales en op zondag 3 juni de toestelfinales.[l]