HSC'28 te sterk voor DEVO

HEERLE - Op een mooie zondagmiddag stond de wedstrijd HSC’28-DEVO op het programma op sportpark Harella. De heenwedstrijd eindigde destijds in een 1-3 overwinning voor HSC’28 en de score had, als HSC’28 toen iets secuurders was geweest voor de goal, hoger uit kunnen voelen. De ploeg uit Heerle zag de wedstrijd dan ook met vertrouwen tegemoet.

HSC’28 begon voortvarend aan de wedstrijd en had het betere van het spel, ware het niet dat DEVO er een aantal keer gevaarlijk uit kon komen. Deze uitvallen werden echter allemaal onschadelijk gemaakt door de roodzwarte verdediging en de sterk keepende Colin Janse. Na ongeveer 10 minuten leek HSC’28 op voorsprong te komen toen Barry Perk vrij voor de keeper werd gezet maar zowel Barry Perk als de DEVO-verdediger trapte over de bal heen. Even later was daar dan toch het doelpunt van Barry Perk. Vlak voor de drinkpauze was er een goede één-twee over de linkerkant waarna Lars de Kok de bal hard voorgaf op Barry Perk die op zijn beurt de bal binnen kon tikken bij de eerste paal, 1-0. Dit was tevens ook de ruststand.
De tweede helft kwam DEVO er zeker aan het begin bijna niet meer uit en dit resulteerde uiteindelijk in de 2-0 voor HSC’28. Tobie Hopmans zette Tom Heijnen met een goede steekbal vrij voor de keeper, waarna Tom Heijnen de bal kalm onder de keeper door schoof. Er leek niks aan de hand voor HSC’28 totdat een corner van DEVO niet heel lekker werd verwerkt en Tom Heijnen zijn tweede van de dag maakte. Helaas voor hem was het dit keer in het verkeerde doel, 2-1.
Na dit doelpunt begon DEVO er weer in te geloven terwijl er bij HSC’28 wat onzekerheid in de ploeg sloop. DEVO kreeg hierna enkele goede kansen waaronder maar de ploeg uit Bosschenhoofd kreeg de bal niet voorbij Colin Janse. HSC’28 probeerde er zelf nog uit te komen met snelle counters en uit een van deze counters werd dan ook gescoord. Een lange bal van keeper Colin Janse werd verlengd door Jeroen Oosterwijk die eigenlijk perfect achter de verdediging viel. De keeper twijfelde tussen uitkomen of blijven staan waardoor Bram van den Bemt eerder bij de bal kon zijn en de bal onder de keeper door kon schuiven, 3-1.
Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd beslist. Zeker nadat Gerben Boogaard goed doorzette op rechts. De keeper trapte over de bal heen waardoor hij de bal rustig voor kon leggen op Barry Perk die de bal in een leeg goal kon schuiven en voor de 4-1 tekende.
DEVO deed hierna nog wat terug in de vorm van de 4-2, maar dit doelpunt viel te laat waarna de scheidsrechter na een mooie pot floot voor het einde.
Drie verdiende punten voor HSC’28 en de ploeg kan zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Advendo. Advendo bezit op dit moment de rode lantaarn en heeft slechts één keer gewonnen. Dit is echter wel van HSC’28 dus de ploeg uit Heerle is gewaarschuwd om niet nogmaals in de fout te gaan.[l]