Korte berichten

Korte berichten

ROOSENDAAL
Bingo: Stichting Streven Doet Herleven houdt weer een bingo op dinsdag 8 mei. Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.00 uur. De bingo wordt gehouden In het Buurtcentrum Kalsdonk, Rector Hellemonsstraat 2A te Roosendaal.
Terug naar de bron: In het kader van haar jaarthema duurzaamheid en spiritualiteit organiseert Spirit in Roosendaal, samen met de Zusters Franciscanessen van Mariastede, op Hemelvaartsavond 10 mei om 19.30 uur een stemmig klankspel, dat oude joods-christelijke bronnen voor een duurzaamheid en spiritueel leven in herinnering roept. In de kapel zingen de vrouwen van Oriënte o.l.v. Marie-Louise Egbers. Pastor Els Cornelissen declameert de poëtische teksten bij deze liederen. In aansluiting daarop serveren we u in de vide van Mariastede, of bij goed weer in de tuin, heerlijke duurzame drankjes en hapjes. Plaats: Mariastede, Sint Theresiastraat 44. Tijd 19.30-21.30 uur. Opgave: spiritinroosendaal@gmail.com. Toegang is gratis.
Bingo: Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur.
Lente Fair: De standhouders komen uit Roosendaal en omgeving, ze verkopen zelfgemaakte producten en vertellen graag wat meer over hun hobby. Er zijn diverse demonstraties en proeverijen. Dus een leuke fair voor het hele gezin en een prima plek om een cadeau te vinden (denk aan moeder-/vaderdag). Gratis entree. 6 mei geopend van 13.00 tot 17.00 in Buurthuis Keijenburg.
Schrijfacties amnesty international: Brieven schrijven, werkt zoiets simpels eigenlijk wel? Jazeker! Deelname is eenvoudig en kost weinig tijd. Iedere maand bereiden we een voorbeeldbrief (in het Engels en Nederlands) voor met wat achtergrondinformatie. Deze wordt verspreid onder zo'n 250 brievenschrijvers in Roosendaal en omgeving. Ze krijgen de voorbeeldbrief per e-mail of op papier thuisbezorgd en hoeven praktisch alleen maar hun naam en adres erop te zetten en hem vervolgens op de post te doen. Het zou fijn zijn als u hieraan mee wilt doen. Want hoe meer brieven des te groter het effect. U kunt zich aanmelden bij de coördinator van de schrijfgroep: Addie Merkx, Fatimalaan 25, 4702 GP Roosendaal, tel. 0165 391488, e-mail merkx082.1@kpnmail.nl
Steunpunt mantelzorg Roosendaal organiseert respijtmarkt: Dinsdag 8 mei is er een markt waar de mantelzorgers van Roosendaal en Rucphen informatie kunnen ophalen wat respijt betreft. Respijtzorg houdt in dat de zorg van een mantelzorger tijdelijk wordt overgenomen. Dat kan voor een keer zijn of heel regelmatig, voor enkele uren of een paar weken lang. Er zijn respijtvoorzieningen voor bepaalde groepen, zoals weekends voor kinderen met autisme. Er zijn voorzieningen die voor iedere zorgvrager toegankelijk zijn. De informatiemarkt voorziet in de behoefte om meer te weten te komen omtrent 'even vrijaf, ook voor de mantelzorger'. Deze informatiemarkt zal van 13.00 tot 20.00 uur op locatie: Wiekendael, Kapel, Kalsdonksestraat 89, te Roosendaal.[l]