Ron Bartels is druk bezig met de laatste werkzaamheden. FOTO REMKO VERMUNT
Ron Bartels is druk bezig met de laatste werkzaamheden. FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Drie beachvolleybalvelden klaar voor gebruik

ROOSENDAAL - Wethouder Toine Theunis verricht donderdag 10 mei de officiƫle opening van de drie beachvolleybalvelden op Sportpark Vierhoeven. Afgelopen week werd nog hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten, maar vanaf donderdag kan jong en oud zich uitleven op het mulle zand. Na de opening worden er beachclinics gehouden voor de jeugd en vanaf 13.00 uur wordt meteen gestart met een openingstoernooi.

DOOR REMKO VERMUNT

De hekken zijn geplaatst, het strand is uitgestrooid en het beton is gestort om de palen voor de netten vast te zetten. De beachvolleybalvelden zijn daarmee bijna klaar, al had dat laatste nog wel wat voeten in de aarde. De hevige regenval van begin deze week zorgde voor de nodige problemen rondom het storten van beton. "Ik ben maandag nog met een pomp bezig geweest om het veld zo droog mogelijk te krijgen", vertelt Ron Bartels namens volleybalvereniging Kraftwell Symmachia. Het beton waar de palen in komen te staan is nu iets natter dan gepland, maar als het goed is heeft de realisatie van de beachvolleybalvelden geen vertraging opgelopen. "De velden zijn sowieso niet helemaal klaar bij de opening. Er wordt nog verlichting geplaatst, maar vanwege de levertijden duurde dat iets langer."

Eerste plannen

Bartels is in zijn nopjes met de realisatie van de velden. Het idee hiervoor bestaat echter al zo'n tien jaar. "Bij de eerste plannen was het idee om velden aan te leggen bij sporthal D'n Dijck, maar omwonenden waren bang voor geluidsoverlast." De vereniging wilde hier niet tegenin gaan en besloot om het idee op een lager pitje te zetten. "Maar met de komst van het talentencentrum op Sportpark Vierhoeven kwamen de plannen weer boven water. We hebben in Roosendaal goede contacten met het talentencentrum en omdat er toch gebouwd ging worden, wilden we meteen kijken of er ruimte was voor een paar beachvolleybalvelden." Die ruimte werd gevonden naast het clubhuis van korfbalvereniging Keep-Fit '70. "De gemeente had hier nog een stukje grasveld over waar niets mee werd gedaan." De ruimte bleek groot genoeg voor drie beachvolleybalvelden en voorlopig is dat volgens Bartels wel even genoeg. "Wellicht dat er in de toekomst nog een honk moet komen, maar vooralsnog werken we prima samen met Keep-Fit '70. We mogen hun kleedkamers gebruiken en ook de kantine is voor ons toegankelijk." In het verleden zijn ook nog even plannen geweest om de velden aan te leggen bij het strandje bij Stadsoevers. "Maar we zitten toch liever op Sportpark Vierhoeven. Het ademt hier sport."

Beachsporten

Of de drie velden genoeg ruimte bieden voor alle nieuwe leden is op voorhand natuurlijk moeilijk te zeggen. "Beachvolleybal is relatief nieuw. Toen onze volleybalvereniging werd opgericht, speelde je alleen in de zaal, maar de laatste jaren zijn beachsporten steeds populairder", vertelt Bartels. "En, omdat wij Nederlanders goede resultaten behalen, heeft beachvolleybal echt een boost gekregen. Zo werd twee jaar geleden het WK georganiseerd in Nederland en dit jaar wordt het EK gehouden in ons land." Bartels verwacht dan ook dat er voldoende animo gaat zijn voor het beachvolleybal. "We hebben in onze begroting rekening gehouden met honderd leden. Dat zijn mensen van onze eigen vereniging die ook beach gaan doen, maar ook nieuwe leden die specifiek voor beachvolleybal kiezen." De banen zijn straks in principe alleen te gebruiken als je lid bent van de vereniging of als je van tevoren reserveert. "Daarnaast kunnen bedrijven of scholen de velden ook huren, voor bijvoorbeeld een sportdag of clinics."

Clinics

De volleybalvereniging gaat twee keer per week een training houden. "Mocht er meer animo zijn voor de trainingen, dan wordt het misschien nog uitgebreid." Dit alles is volledig afhankelijk van het aantal mensen dat zich inschrijft. "We kunnen natuurlijk geen trainingen geven voor twee personen." Daarnaast worden er gedurende het seizoen (tot oktober) verschillende toernooien georganiseerd en er worden clinics gehouden om mensen warm te maken voor deze sport.

Kijk voor meer informatie op www.symmachiaroosendaal.nl [l]