Maatschappelijke initiatieven krijgen ruim één ton subsidie

ROOSENDAAL - Er wordt een subsidiebedrag van 111.479,79 euro uitgereikt aan 27 verschillende instanties en organisaties in de gemeente Roosendaal. Dat heeft het gemeentebestuur besloten.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente Roosendaal heeft in 2015 besloten om een speciale subsidievorm te creƫren om maatschappelijke initiatieven vanuit de samenleving te stimuleren en te belonen. Ieder jaar wordt hiervoor een bedrag apart gezet van 120.000 euro. Dit jaar kwamen er 46 subsidieaanvragen binnen met een totaalbedrag van 216.904,25 euro. Een speciale beoordelingscommissie is hiermee aan de slag gegaan en heeft aan de hand van verschillende voorwaarden en criteria besloten om 27 aanvragen te honoreren. Negentien aanvragen voldeden niet of onvoldoende aan de eisen die gesteld zijn aan de subsidie.

Onder de gelukkigen zit onder andere Stichting de Roosendaalse Uitdaging. Zij organiseren de Roosendaalse dag van de aangepaste sport en krijgen een subsidie van 10.000 euro. Dit is tevens het maximale bedrag dat een instantie kan ontvangen. Ook de stichting BOOST, stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, Stichting Groenhuysen en stichting Openluchttheater Vrouwenhof kregen de maximale subsidie. Stichting Bewonersplatform Nispen krijgt 'slechts' 800 euro voor de ondersteuning van de zorggroep in Nispen. Dorpsraad Wouw krijgt voor twee activiteiten 1650 euro. [l]