Duoconcert Harmonie Oranje en Brassband Roosendaal

ROOSENDAAL - Op zaterdagavond 26 mei verzorgen harmonie Oranje uit Wouw en Brassband Roosendaal een duoconcert in de kleine zaal van schouwburg de Kring in Roosendaal. Aanvang van het concert is 20.15 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.dekringroosendaal.nl.

Brassband Roosendaal is opgericht op 26 juli 2016 met als doel het promoten van de blaasmuziek en in het bijzonder de brassband bezetting in de regio West- Brabant. Brassband Roosendaal tracht haar doel te bereiken door het verzorgen van concerten door de hele provincie Noord-Brabant en daar buiten. Op zaterdag 9 juni neemt Brassband Roosendaal deel aan de Open Nederlandse Brassband kampioenschappen in Drachten.
Brassband Roosendaal bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten uit geheel West-Brabant en staat onder leiding van dirigent Frank de Jong. Zij zullen op deze avond een gevarieerd muziek programma presenteren met o.a. de werken die zij zullen uitvoeren op de Brassband Kampioenschappen.
Harmonie Oranje uit Wouw is opgericht in 1874, naar aanleiding van het zilveren regeringsjubileum van Koning Willem 1. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig harmonie orkest wat uitkomt in een van de hoogste afdelingen van de Nederlandse blaasmuziek en bestaat uit ruim 50 enthousiaste muzikanten. Het orkest heeft de afgelopen jaren een aantal mooie muziek theaterprogramma's gepresenteerd o.a Muzikaal Menu, Circus Fantasy en de bijzondere open lucht voorstelling Het Blauwe uur. Onder leiding van gast dirigent Ward de Ketelaere speelt Oranje deze avond een gevarieerd muziekprogramma.[l]