Een deel van de organiserende werkgroep: Patricia Arts, Lia en Cor Gabriëls en Lisse Theunis. Petra en Ad Jongeneelen en Björn van Overveld ontbreken op de foto. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Een deel van de organiserende werkgroep: Patricia Arts, Lia en Cor Gabriëls en Lisse Theunis. Petra en Ad Jongeneelen en Björn van Overveld ontbreken op de foto. FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Doggywalk PAWS4PAWS gaat richting Landgoed Visdonk

ROOSENDAAL – Vorig jaar oktober had de ambassadeur van de HondenSpeelPlaatsen, Cor Gabriëls, het idee opgevat om met baasjes en honden alle Speelplaatsen in Roosendaal en Nispen te bezoeken. Samen met een grote groep vrijwilligers waren routes uitgezet en afstanden bepaald. Alles werkte mee, behalve het weer. Daardoor viel de opkomst wat tegen en is er nu ook voor een zomers tijdstip gekozen.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Ging het toen om iedereen kennis te laten maken met de gerealiseerde Speelplaatsen in Roosendaal, op 3 juni a.s. wordt er gewandeld in Landgoed Visdonk. Achterliggende gedachte is vooral de sociale contacten tussen de honden en hun baasjes aan te halen.

Werkgroep

Vanaf het begin is Cor Gabriëls helder over zijn inbreng: "Ik heb wel het idee geopperd, maar omdat ik van verbinden houd, heb ik bij diverse HSP's mensen gevonden die zich goed in het idee konden vinden om samen met de hond en andere baasjes op pad te gaan. Bijkomend argument om mee te doen is het tegelijkertijd ophalen van geld voor een goed doel. Ze waren ook onmiddellijk enthousiast om te helpen". Daardoor is er nu een heuse werkgroep die alle voorbereidingen treft. Daar zitten naast Cor en zijn vrouw Lia, Petra en Ad Jongeneelen, Patricia Arts, Björn van Overveld en Lisse Theunis in.

Georganiseerd

"Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit 2 afstanden, die van 5 of 13 kilometer. De groep die de langere afstand loopt vertrekt om 12.30 uur vanaf de HSP bij Vierhoeven. De 5 kilometer deelnemers vertrekken daar om 14.00 uur", vertelt Gabriëls over het verloop van de middag. Omdat een groot deel van het traject door Landgoed Visdonk loopt, worden de deelnemers door vertegenwoordigers van Natuurmonumenten op een aardigheidje getrakteerd. "Uiteindelijk komen alle deelnemers weer terug bij het startpunt.

Goede doel

"Daar is er een braderie ingericht en worden er door Hondplus verschillende demonstraties gegeven", vertelt Lisse Theunis over het middagprogramma. "Alle standhouders hebben op enigerlei wijze iets met de hondenbranche te maken. Zij hebben ook aangegeven een deel van hun opbrengst aan het goede doel te willen schenken". Alle deelnemers dragen ook bij aan het goede doel door inschrijfgeld te betalen. "Voor volwassenen is dat € 3,00 en voor kinderen € 1,00. We schenken de opbrengst dit jaar aan Dierenasiel Camina in Essen". Dit asiel is er voor opvang van gevonden, ongewenste en verwaarloosde honden en katten.

Inschrijven

Baasjes die met hun hond in willen schrijven kunnen dat doen bij de Gezelschapsdierenkliniek aan de Gastelseweg. "De eerste 50 ingeschreven deelnemers ontvangen een goed gevulde goodie bag", licht Patricia Arts nog toe. "We hopen dat het dit jaar wat beter weer is dan vorig jaar oktober, want dat komt het aantal deelnemers en de opbrengst van het goede doel natuurlijk ten goede", besluit Lia Gabriëls, namens de uitermate enthousiaste en gemotiveerde werkgroep van hondenliefhebbers. [l]